The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Onderwater filter

 

(@ton-de-vries)
New Member
Deelgenomen: 10 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Ik heb een vijver van 2000 liter, met daarin een aantal goudvissen, goudwindes
shibinkins en twee zonnebaarsjes.
In de vijver ligt een pomp en die is gekoppeld aan waterornamenten. Er zit geen pomp met filter in de vijver.
Mijn plan is om een pomp met aangekoppeld filter met UV lamp te plaatsen, maar wil die pomp niet 24/24 laten draaien.
De vraag is: geeft dat dezelfde problemen ( het afsterven van bacterien in een stilstaand buitenfilter) als met een buitenfilter ?
Tenslotte blijven de bacterien wel in de vijver, dus nat. De berichten hierover zijn wisselend. De een zegt dat het wel kan en de ander van niet.

Graag jullie mening
Ton de Vries


   
Citeren
(@waterbeest)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 240
 

Voor een optimale werking van een filter zijn de bacteriën wel noodzakelijk. Als deze elke nacht droog komt te staan zullen hier geen bacteriën nestelen en zal de filter dus niet optimaal gaan werken (verwerken nitriet, ammoniak, nitraat en dergelijke). Het kan echter zeker zijn dat er genoeg bacteriën al in de vijver aanwezig zijn (water waarden al langere tijd goed?), dan zal de filter voornamelijk het water filteren (zweefvuil enzo) en de UV de (drijf)alg verwijderen. Als deze laatste zaken een belangrijke toevoeging zijn dan zou ik het zeker doen.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.