The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Klaterend water

 

(@leonie)
New Member
Deelgenomen: 10 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Hallo,

Wij hebben net een nieuwe filter met pomp gekocht, de biopress 10.000 set. Nu klatert het water met wel erg veel geluid in de vijver (door een PVC buis). Ik heb al met stenen de val van het water proberen te breken, maar geluid is toch nog best overweldigend. Kun je de slang waar het water uit komt ook onder water laten uitstromen? Of komt er dan te weinig zuurstof in het water?


   
Citeren
(@waterbeest)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 240
 

De slang kan volgens mij zonder problemen onderwater uitkomen zolang de biopress maar boven de waterspiegel staat. Er zal inderdaad iets minder zuurstof in het water komen maar dit zou niet de primaire manier moeten zijn van zuurstof toevoegen. Waterplanten of een zuurstof pomp zouden hiervoor beter moeten zijn. Verder denk ik (ken de biopress niet) dat er misschien in de biopress zelf ook al zuurstof gemengd wordt met het water, dit zou de bacteriën in de pomp zelf namelijk ook wel goed kunnen gebruiken.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.