The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
koivijver

5 Posts
5 Users
0 Reactions
2,556 Views
david00
(@david00)
New Member
Joined: 14 years ago
Posts: 1
Topic starter  

beste koiliefhebbers ik heb en vraagje voor jullie
ik vil en koivijver aanleggen in bankirai 50 cm boven de grond en 1meter in de grond met rubberfolie de afmetingen zullen 2m op 2m zijn en dus 1m50 diep zijn zijn deze maten goed voor en koi vijver aan te leggen kwa filter had ik gedacht aan een biologiche filter en ik zou er ook en omheining rond zette want ik heb 2 kindjes graag had ik wa meer uitleg omtrent dit gekregen hierbij voeg ik en foto to hoe het eruit zou zien mvg

Bijgevoegde bestanden


   
Quote
Cobuus
(@cobuus)
Trusted Member
Joined: 15 years ago
Posts: 91
 

Ja dat kan op deze manier, geen enkel probleem


   
ReplyQuote
waterbeest
(@waterbeest)
Reputable Member
Joined: 14 years ago
Posts: 240
 

Dat moet inderdaad gewoon goed gaan. Wel zou ik goed kijken naar wat voor soort filter systeem er gebruikt gaat worden, en bij een aanleg van een nieuwe vijver raad ik tegenwoordig toch echt altijd een drain filter aan.


   
ReplyQuote
Hokie
(@hokie)
Honorable Member
Joined: 16 years ago
Posts: 646
 

Hoi,

dus een koivijver van ongeveer 6 kuub water.

Hoeveel koi wil je hebben?

ga je alleen een PF aanleggen, of ook een filtersysteem erbij?

2 vragen die je zult moeten beantwoorden, voor jezelf, om een goede indicatie te krijgen, van wat en hoe sommige zaken aangelegd moeten worden.


   
ReplyQuote
mathenpeggy
(@mathenpeggy)
Trusted Member
Joined: 14 years ago
Posts: 92
 

Precies,
maak een goed plan voor je koivijver want de kosten kunnen aardig oplopen en je wilt dit soort dingen geen twee keer doen neem ik aan.

Een bodemdrain is absoluut aan te raden, liefst in combinatie met een gravity filter.
mijn voorkeur gaat uit naar een meerkamerfilter.
in jouw geval zou ik adviseren om te kijken voor een 4 kamerfilter, totaal ongeveer 600 liter inhoud en er nog een apart mechanisch voorfilter voor te zetten.
Pomp zou ik kiezen op 6-8 m3/uur en eventueel een 30 watt uv lamp.

Dan heb je een naar mijn menig zeer goed systeem voor koi.

Daarnaast zou je nog kunnen kiezen voor een plantenfilter erbij.

nb: De pomp is wellicht wat zwaar voor je filter, maar bij een bodemdrain heb je die doorstroming toch minimaal nodig want anders stroomt het water in de aanvoer pijp erg langzaam en kan deze in de loop van tijd gaan verstoppen door dat er vuil in bezinkt. 8m3/uur is bij mij jarenlang goed gegaan.

Met bovenstaand systeem kun je zonder problemen 6 volwassen koi (50+cm) plaatsen.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.