The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Groen water

 

(@pjerpol)
New Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Ik heb al een hele poos last van kevers op mijn waterlelies.
Door alle lelies te verwijderen en ook een gedeelte van de wortels dacht ik het probleem te kunnen oplossen. Niets is echter minder waar, voordien was mijn vijverwater helder (zonder filter!) nu is het mosgroen! Momenteel zie ik geen enkele vis meer tenzij ze juist aan het oppervlak zwemmen. Van mijn goudwindes en koi van ongeveer 35cm lang zie ik nu en dan een glimp.
Echt jammer, daar het uitzicht nu slordig en onverzorgd is.
Heeft iemand wijze raad?
(liefst geen producten!)
:confused:


   
Citeren
(@tommeke)
Honorable Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 488
 

Ja veel planten en de vijver de tijd geven .
Of een goede filter plaatsen met uv filter .
Hoe groot is de vijver


   
BeantwoordenCiteren
(@proosje)
Reputable Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 228
 

Hoi,

Door de leliebladeren te verwijderen krijg je veel meer direct licht in de vijver en dit samen met de aanwezige ongebruikte voedingstoffen in het water zorgt dit voor een explosieve vermeerdering van draad en zweefalgen. Planten in de vijver zorgen dat de voedingstoffen worden opgenomen en geven de algengroei minder kans. Een filter en uv-c kan veel verhelpen, samen met veel beplanting in en rond je vijver. Ik kan iedereen wel eenmoerasfilter aanbevelen met lisse en andere snelgroeiende planten, deze halen veel voedingstoffen uit het water.

Grtzs Patrick


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.