The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Folie vervangen

 

(@cobuus)
Trusted Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 91
Topic starter  

Hallo

Na ongeveer 13 jaar wordt mijn vijverfolie slecht steeds meer kleine lekken, ik zal dat dus moeten vervangen, ik graaf hem dan ook gelijk een stuk dieper, maar wat is nu de beste periode om dat te doen.
Mijn koi s sommigen al 20 jaar oud zullen dus een poosje in het zwembad moeten logeren maar het hoelang gaat dat goed.
Iemand hier ervaring mee en wat goede tips en adviezen ?


   
Citeren
(@padde)
Reputable Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 310
 

omdat je vissen op dit moment het meest actief zijn zou ik ze pas dit najaar overzetten, door al het voer van de zomer zijn ze dan ook op hun sterkst. let wel op dat je je zwembad met vijverfolie bedekt. dit in verband met de weekmakers.

grtz


   
BeantwoordenCiteren
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 646
 

Moi,

Zoals Padde zegt, door de weekmakers in een zwembad kun je de koi die je al 20 jaar hebt veliezen. Tenzij je natuurlijk een echt zwembad met betegeling hebt.
Het najaar zou inderdaad de beste periode zijn, alleen zullen de meningen hierover verschillen.

Hokie


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.