The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
draadalgen in moeraszone zwemvijver

 

(@bert1)
Active Member
Deelgenomen: 11 jaar geleden
Berichten: 6
Topic starter  

het zwemgedeelte van mijn zwemvijver is steeds kristalhelder, maar ik waterstofzuig, wekelijks, zowel de bodem als de wanden.Door te stofzuigen komen ontelbare deeltjes wier los van bodem en wand en door de stroming komen die in de moeraszone terecht. Dus tussen mijn waterplanten is een groene smurrie en die zou ik graag regelmatig willen laten verdwijnen, eventueel met een slibzuiger of iets anders. Heeft hier iemand ervaring mee, want door het feit dat deze draadalgen zich opstapelen in de moeraszone en niet onmiddellijk verdwijnen bestaat misschien op langere termijn het probleem dat de moeraszone toegeslibt geraakt!:confused:


   
Citeren
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 25 jaar geleden
Berichten: 1307
 

Een handige truc om te voorkomen dat er zich algen en groene smurrie bovenaan je moerasfilter nestelen is, indien mogelijk, je lava hoger leggen dan het wateroppervlak.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.