The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
diepte pomp

3 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
1,453 Bekeken
(@luc l)
New Member
Deelgenomen: 23 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Mijn vijver is 110 cm diep in 3 niveau's. Waar zet ik nu best mijn pomp. Ze staat nu op het middelste niveau (50 - 70 cm). Ik had namelijk al eens gelezen dat ze niet op de bodem mag staan omdat op die manier de verschillende temperatuurlagen in het water te sterk verstoord worden. Klopt dit?


   
Citeren
(@henri-ringer)
Reputable Member
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 270
 

Plaats de pomp in het diepste gedeelte, anders loop je het risico dat er een dode zone ontstaat. Het verstoren van de temperatuuurlagen is enkel een probleem bij zeer koud weer want dat kan onderkoeling tot gevolg hebben (of bij vissen die geen warm water verdragen)


   
BeantwoordenCiteren
(@hemmel)
Eminent Member
Deelgenomen: 23 jaar geleden
Berichten: 38
 

Leg hem niet helemaal op de bodem als je een beekloop of waterval hebt!!! Bij mij is vorige week de slang bovenaan de beekloop losgeschoten. Mijn vijver was al halfleeg, voordat ik erachter kwam. Daarom heb ik de pomp nu hoger staan (liever de pomp kapot dan mijn vissen)
Ten tweede is het voor bijvoorbeeld waterlelies bevorderlijk voor de groei als er bij hun wortels wat warmer water stroomt, 's winters.
hemmel


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.