The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Boeken over Steuren

12 Posts
7 Users
0 Reactions
4,251 Views
kasters
(@kasters)
Estimable Member
Joined: 22 years ago
Posts: 117
Topic starter  

Beste vijvervrienden, ik vroeg mij af of er boeken over steuren te verkrijgen zijn. Je kunt op het internet en op deze site wel het een en ander vinden maar ik zou verwachten dat je net als voor de koi ook een boek zou kunnen kopen voor het houden van steuren.

Wie heeft zo'n boek ooit gevonden?

m.v.g Setfan:confused:


   
Quote
Jeany
(@jeany)
Eminent Member
Joined: 25 years ago
Posts: 37
 

Ik ben nog nooit een boek tegen gekomen dat specifiek steuren behandeld, maar ik wens je succes.


   
ReplyQuote
Jef Smeyers
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Joined: 24 years ago
Posts: 584
 

Ik heb eens op internet rondgekeken, ook in de boekhandel.
Geen boeken die specifiek over steur gaan tegengekomen


   
ReplyQuote
kasters
(@kasters)
Estimable Member
Joined: 22 years ago
Posts: 117
Topic starter  

Dit bevestigt dan mijn ervaring. Misschien is dit wel een gat in de markt voor een ervaren Steur specialist.

m.v.g Stefan

🙂


   
ReplyQuote
Herm
 Herm
(@herm)
Estimable Member
Joined: 23 years ago
Posts: 136
 

The sturgeons and paddlefishes of the world.
Biology and Aquaculture
Martin Hochleithner
ISBN 3-9500968-0-9


   
ReplyQuote
kasters
(@kasters)
Estimable Member
Joined: 22 years ago
Posts: 117
Topic starter  

Bedankt Herm. Weet jij waar ik dit boek kan bestellen. Ik zag dat het een duits boek is dus daarom niet gewoon in de boekhandel te bestellen.

m.v.g Stefan


   
ReplyQuote
't voschke
(@t-voschke)
Eminent Member
Joined: 22 years ago
Posts: 31
 

hallo lezers,

het bovengenoemde boek kunt u bestellen via het volgende e-mail adres: [email]aquaculture@magnet.at[/email]


   
ReplyQuote
Ellen
(@ellen)
Active Member
Joined: 22 years ago
Posts: 12
 

Hoi steurvrienden,

Wij hebben via www.amazon.de het boek van de Oostenrijkse Martin Hochleitner : 'Störe' besteld; een duidelijk en informatief boek. Makkelijk te bestellen en te betalen met creditcard via Internet. Het enige 'lugubere' aan dit boek is dat in dit boek recepten staan, te bereiden met steuren. In diverse Europese landen is dit een bijzondere lekkernij o.a. omdat een steur geen graten heeft. Maar goed, wij zijn zelf enorme steur-liefhebbers en hebben zelf in onze buitenvijver (35m3) 14 steuren (Baeri's, diamantsteuren, sterlets en stellatussen), waarvan de grootste Baeri 130 cm is. Daarnaast hebben we in een binnenbak nog 30 baby-steurtjes rondzwemmen. Geweldige hobby ! Maar ook wij zaten met het probleem dat er bijna niets over deze prachtige dieren te vinden is. Nu we een paar jaar verder zijn, weten we uit ervaring meer over de verzorging en karakters van deze bijzondere vissen. Wij zien ze dan ook, vooral omdat de meeste tam zijn en gewoon uit 't handje komen eten, als bijzondere huisdieren. Wie weet schrijven we zelf over een paar jaar zelf wel een boek over steuren. Vooralsnog moeten we het met expert Martin Hochleitner doen. Veel succes met jullie steur-hobby.
Ellen.


   
ReplyQuote
timpie
(@timpie)
Reputable Member
Joined: 23 years ago
Posts: 430
 

Hoi Ellen,

Enorm interessant.. ik kijk al uit naar dat boek 🙂
Kan je soms al een tipje van de sluier lichten door wat meer te vertellen over het kweken van steuren??

mvg, Timpie


   
ReplyQuote
Ellen
(@ellen)
Active Member
Joined: 22 years ago
Posts: 12
 

Hoi Timpie,

Allereerst even een misverstand uit de weg helpen; steuren zijn nauwelijks of niet in gevangenschap te kweken. Dit wordt in Rusland onder specifieke omstandigheden gedaan; in het boek van M. Hochleitner staat hierover van alles beschreven. Wij hebben een partij baby-diamantsteurtjes en een paar sterlets (totaal 30 variërend van 15 tot 25 cm) gekocht die we in de winter dus in een binnenbak houden en met grote regelmaat voeren. Dit moet ook, want het zijn echt babietjes die nog heel wat centimeters te gaan hebben. Deze binnenbak is 6M3 en is voorzien van een goed filter en volop beluchting; ideaal om de steurtjes groot te trekken. Ze groeien heel snel en omdat je er iedere dag mee bezig bent zijn ze in no time heel tam. We zullen er een paar zelf houden en de overige tegen reële prijzen verkopen aan echte liefhebbers, want wij slaan zelf iedere keer achterover wat ze tegenwoordig durven te vragen voor een steurtje die dan ook nog eens vel over been is, omdat ze niet weten hoe je zo'n dier moet verzorgen ! Ben trouwens vergeten te vermelden dat we ook nog 2 prachtige naccari's hebben.
Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het wel.
Het boek van Martin H. is echt een aanrader en hij is volgens mij tot nu toe de enige expert op dit gebied.

Groet,
Ellen.


   
ReplyQuote
timpie
(@timpie)
Reputable Member
Joined: 23 years ago
Posts: 430
 

Je hoort vaak over het bedrijf spieringsvis (Nl) waar ze, naar ik het uit de advertenties kan opmaken, ook steuren kweken.. Enig idee hoe ze dit voor mekaar krijgen?

thx, timpie


   
ReplyQuote
Ellen
(@ellen)
Active Member
Joined: 22 years ago
Posts: 12
 

Hoi Timpie,

Spierings vis heeft het over 'opkweken' en dat is wat anders dan 'kweken'. Op de website (homepage) van vijvercentrum overloon staat ook beschreven wat bedoeld wordt met 'opkweken'. zie www.vijvercentrumoverloon.nl onder link 'vijvervissen'.
Groet,
Ellen.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.