The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Aquaking

 

 Boud
(@boud)
Estimable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 125
Topic starter  

hallo

heeft iemand ervaring met de Aquaking, een titanium verwarmings element om de watertemperatuur op constante temperatuur te houden?

Gr Boud


   
Citeren
 Boud
(@boud)
Estimable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 125
Topic starter  

hallo heeft niemand ervaring met een Aquaking 800 watt?

Gr Boud


   
BeantwoordenCiteren
(@proosje)
Reputable Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 228
 

Hoi Boud,

Met een aquaking heb ik geen ervaring, maar heb in mijn binnen vijver van 3500l
ook een verwarming hangen van 300 w. Omdat ik zo al een micro klimaat heb, afgelopen winter de temperatuur 2 keer onder het vriespunt gedaald (res. -1.8 en -1.2° ) bleef de watertemperatuur rond de 9°.
De verwarming draait vanaf november 24u op 24 en dit geeft wel een extra kostenplaatje. Voor een vijver buiten afhankelijk van de grootte denk ik dat zelfs een verwarming van 800 w weinig uithaalt, misschien 1 of 2° verschil.
Denk even of deze extra kosten het waard zijn.

Grtzs Patrick


   
BeantwoordenCiteren
 Boud
(@boud)
Estimable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 125
Topic starter  

Patrick

Mij is verteld dat wanneer je eind oktober je vijver afdekt met oa bubbelfolie of polycarbonaat platen en dan je temperatuur meet.daar je verwarming(aquaking)op insteld kan tussen de 2 en 34 graden .bv 8-9graden dit te halen moet zijn...
ook kwam het advies om hem in het filter te plaatsen..........
maar 800 watt gebruikt hij bij maximale temperatuur......

ik ga het in ieder geval proberen ...is het niks of toch te kostbaar dan verkoopt ik hem wel weer..........ik wil hem nu ook gaan gebruiken om te temp op te voeren ivm nieuwe koi die ik eind Maart krijg......

gr Boud


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.