The Pond Library

Forum

Notifications
Clear all
zuurstofplanten inbrengen  

 

zoerselfrank
(@zoerselfrank)
Eminent Member
Lid geworden: 11 jaar geleden
Berichten: 21
10/05/2009 7:35 pm  

Als kersverse vijverbezitter ben ik uiteraard bezig met het op gang brengen van een biologisch evenwicht in de (planten)vijver, zodat er niet te veel problemen met algen ontstaan.
Een belangrijke stap is het introduceren van zuurstofpplanten.
Deze worden in de handel bij bosjes aangeboden,; zoals hoornblad, vederkruid, waterpest en zelfs (als aquariumhouder ken ik dat ook als tropische plant!!!) cabomba.
Is het nu de bedoeling dat je dit elk jaar opnieuw in de handel aanschaft (met emmers tegelijk) en in het water kieperd, of moet je dat nu precies zo uitkiezen dat je inheemse soorten aanschaft, op de juiste manier aanplant en dat dit elk jaar opnieuw terugkomt?
kwestie van duurzaam en ecoloisch te starten...
Graag zou ik van de ervaren vijver-houders een beetje advies krijgen.


Citaat
Hokie
(@hokie)
Honorable Member
Lid geworden: 12 jaar geleden
Berichten: 730
10/05/2009 10:28 pm  

Moi Frank,

Elk jaar komt in mijn natuurvijver alles gewoon weer. Ondanks dat hier van alles in leeft, ook goudvissen. Oude planten in het najaar verwijderen, dan houd je de vijver schoon. Maar nieuwe scheuten gewoon laten zitten.

Hokie


ReageerCitaat
Jef Smeyers
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Lid geworden: 21 jaar geleden
Berichten: 597
10/05/2009 11:56 pm  

Op het ogenblik dat zuurstofplanten aanslaan in de vijver worden het woekerplanten. Je zal dus niet moeten bijplanten maar moeten intomen.


ReageerCitaat
zoerselfrank
(@zoerselfrank)
Eminent Member
Lid geworden: 11 jaar geleden
Berichten: 21
13/05/2009 9:29 am  

bedankt voor de uitleg, ik hop dat de plantjes "aanslaan", zodat ik een bondgenoot in de algenbestrijdeing erbij heb.


ReageerCitaatShare:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Zijn de artikels op deze site behulpzaam?

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.