The Pond Library

Forum

Notifications
Clear all
zuurstofplanten in de winter  

 

christine
(@christine)
Eminent Member
Lid geworden: 12 jaar geleden
Berichten: 30
08/09/2009 11:25 pm  

Als 1ste jaar vijverbezitter weet ik nog niet goed wat aan te vangen met de zuurstofplanten in de winter. Moeten deze eruit of overwinteren ze? Ze zijn nu uitgegroeid tot grote bossen, bijna een oerwoud. En wat met de drijfplanten?


Citaat
Cobuus
(@cobuus)
Trusted Member
Lid geworden: 11 jaar geleden
Berichten: 91
09/09/2009 4:12 pm  

hallo christine

Zuurstofplanten kan je gewoon in de vijver laten ( mits hij diep genoeg is in iedergeval 70 cm ) kunnen prima overwinteren, je kan ze uitdunnen als het er teveel zijn.
Drijfplanten overleven vorst niet

Gr Cobuus


ReageerCitaat
christine
(@christine)
Eminent Member
Lid geworden: 12 jaar geleden
Berichten: 30
09/09/2009 10:14 pm  

Dank je wel Cobuus voor de info. De vijver is in het midden 80cm, maar de meeste zuurstofplanten staan op 60cm. Ik zal ze wat dieper moeten zetten dan.


ReageerCitaat
Jef Smeyers
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Lid geworden: 21 jaar geleden
Berichten: 597
17/09/2009 12:08 pm  

Het hangt er vanaf welke zuurstofplanten je hebt, normaal mogen die ook op -60 blijven staan.


ReageerCitaatShare:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Zijn de artikels op deze site behulpzaam?

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.