The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Waterplanten persé nodig?

 

e5aefea96f8dd553ce06c80331be2d8d?s=80&d=mm&r=g
 Con
(@con)
New Member
Deelgenomen: 12 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Ik heb de volgende, misschien domme, vraag. Ik heb een vijver van ongeveer 5 kuub met gemengd visbestand, van alles wat. Als het vijverwater helder is met behulp van filter/pomp is het dan noodzakelijk dat er waterplanten instaan? Heb een prachtige waterlelie in het midden en wat rommelige waterplanten in mandjes. Maar ik vind die mandjes eigenlijk maar niets. Moeten er persé waterplanten in de vijver, in een koi-vijver zie ik ook geen waterplanten?


Citeren
8794e6ba97be79719ac25dcf962804cb?s=80&d=mm&r=g
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 730
 

Moi,

Nee, in een vijver hoeven geen planten, alleen moet je dan de filtering volledig door een filtersysteem laten doen. Indien je een plantenfilter hebt, of een vijver met veel planten erin, hoeft een filtersysteem lang niet zoveel te doen en vraagt dus ook niet veel aandacht, en dat is met een koivijver zonder plantenfilter wel nodig.

Hokie


BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je nu in en ontvang alles wat je wilt weten over vijvers en koi in je mailbox

Laat je email adres achter

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.