The Pond Library

Vraag en Antwoord

waterlelie - kapott...
 
Notifications
Clear all
waterlelie - kapotte baderen

3 Posts
3 Users
0 Likes
2,727 Views
fipor
(@fipor)
Active Member
Joined: 17 years ago
Posts: 8
Topic starter  

Hoi,

Mogen kapotte bladeren of uitgebloeide bloemen gewoon worden afgeknipt net onder het waterniveau? Mijn lelie staat namelijk anderhalve meter diep en ik kom niet totbij de bodem zonder zwembroek ...
Het gaat hier over een folie-vijver, de lelie staat in een grote vijvermand.

Groetjes en bedankt !

Fipor


   
Quote
poeken
(@poeken)
Trusted Member
Joined: 18 years ago
Posts: 86
 

hey fipor,

je kan in de vijvercentra een vijverkniptang en een vijvertang kopen, kost niet veel, een euro of 3 per stuk, en dan kan je toch al een goeie meter diep knippen.

groetjes

poeken


   
ReplyQuote
Tr!bal
(@tr!bal)
Eminent Member
Joined: 17 years ago
Posts: 31
 

ik heb ook een lelie diep in de vijver staan en wanneer de bladeren bijna boven zijn, zijn ze al open. maar ook half kapot.. probeer hem wat ondieper te zetten zodat de bladeren aan de opervlakte opengaan.

heb ik ook in een grote tot op 50 cm diepte, die groeien snel en zijn erg gaaf (bladeren)


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.