The Pond Library

Vraag en Antwoord

Wat is de oorzaak v...
 
Notifications
Clear all
Wat is de oorzaak van het verslijmen van de planten??

3 Posts
2 Users
0 Reactions
3,241 Views
firefighterlady
(@firefighterlady)
Active Member
Joined: 20 years ago
Posts: 8
Topic starter  

Hoi,

Sinds een half jaartje heb ik een hele kleine vijver (ca. 2x1,5x0.80 m. diepste gedeelte). Hierin zitten een 4 tal goudvissen, 2 kleine koi;s en een paar jonge goudvisjes en 2 kikkers 🙂 .
Ik heb er div. zuurstofplantjes in, zowel op het diepere gedeelte als op ca. 30 en 20 cm. Helaas, lijkt het of de plantjes verslijmen.... ze worden overgroeid met een soort gladde alg. Het groene goedje groeit ook hier en daar op het folie. Is dit normaal??? En wat kan ik hier aan doen??

Het water van de vijver is glashelder en de hardheid zal ca. 11 zijn.

Wie weet hier raad mee??

Alvast bedankt.

Firefighterlady


   
Quote
etienne
(@etienne)
Reputable Member
Joined: 21 years ago
Posts: 363
 

De temperatuur van nu zorgt ervoor dat er nog algengroei is terwijl de plantengroei reeds een tijdje gestopt is. Daardoor worden de planten langzaam overwoekerd door de algen.Proberen zonder de vijver teveel te verstoren het teveel aan algen te veriwjderen.
In het voorjaar idem tot het water warm genoeg is om de planten te laten groeien. Eenmaal de planten sterk genoeg zijn en voldoende groeien zullen de algen langzaam verdwijnen.
In het voorjaar ook voor voldoende zuurstof in het water zorgen.


   
ReplyQuote
firefighterlady
(@firefighterlady)
Active Member
Joined: 20 years ago
Posts: 8
Topic starter  

Oke,
Zal er om denken.... zal wel goed komen dus. Bedankt voor het reageren.

Firefighterlady


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.