The Pond Library

Forum

Wat is de oorzaak v...
 
Meldingen
Alles wissen
Wat is de oorzaak van het verslijmen van de planten??

 

(@firefighterlady)
Active Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 8
Topic starter  

Hoi,

Sinds een half jaartje heb ik een hele kleine vijver (ca. 2x1,5x0.80 m. diepste gedeelte). Hierin zitten een 4 tal goudvissen, 2 kleine koi;s en een paar jonge goudvisjes en 2 kikkers 🙂 .
Ik heb er div. zuurstofplantjes in, zowel op het diepere gedeelte als op ca. 30 en 20 cm. Helaas, lijkt het of de plantjes verslijmen.... ze worden overgroeid met een soort gladde alg. Het groene goedje groeit ook hier en daar op het folie. Is dit normaal??? En wat kan ik hier aan doen??

Het water van de vijver is glashelder en de hardheid zal ca. 11 zijn.

Wie weet hier raad mee??

Alvast bedankt.

Firefighterlady


   
Citeren
(@etienne)
Reputable Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 363
 

De temperatuur van nu zorgt ervoor dat er nog algengroei is terwijl de plantengroei reeds een tijdje gestopt is. Daardoor worden de planten langzaam overwoekerd door de algen.Proberen zonder de vijver teveel te verstoren het teveel aan algen te veriwjderen.
In het voorjaar idem tot het water warm genoeg is om de planten te laten groeien. Eenmaal de planten sterk genoeg zijn en voldoende groeien zullen de algen langzaam verdwijnen.
In het voorjaar ook voor voldoende zuurstof in het water zorgen.


   
BeantwoordenCiteren
(@firefighterlady)
Active Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 8
Topic starter  

Oke,
Zal er om denken.... zal wel goed komen dus. Bedankt voor het reageren.

Firefighterlady


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.