The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Vermeerderen 'Gele Lis'

 

(@mbock)
Active Member
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 16
Topic starter  

Ik heb eind vorig jaar de zaadjes uit de zaaddozen van Gele Lis gehaald; nu kunnen de enkele centimer grote scheutjes uitgeplant worden. Ik heb er een 50-tal. Heeft iemand een idee op welke afstand je de scheutjes moet planten om een goed effect te krijgen. Minimum - maximum plantafstand ?


   
Citeren
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Deelgenomen: 23 jaar geleden
Berichten: 584
 

Plant ze niet te dicht op elkaar. De lis woekerd nogal, volgend jaar zijn ze in aantal verdubbeld.


   
BeantwoordenCiteren
(@ronaldbonestroo)
Trusted Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 88
 

Als je een lis echt goed wilt vermeerderen, moet je hem eens stekken vanaf de wortel.
De lis heeft een hele dikke wortel die je rustig kan breken, de wortel woekert onder de grond echt als een d*biel. Die groeit echt als onkruid, dus doe er je voordeel mee.
Wij hebben onze vijver groter gemaakt en er stonden een tig lissen omheen, de grond om de vijver heen hebben we gewoon op een grote hoop gegooid en na een tijd kwamen er plotsklaps lissen omhoog uit die berg zand.
Je komt er op een gegeven moment echt bijna niet vanaf tenzij je de wortels helemaal weghaalt....


   
BeantwoordenCiteren
(@mbock)
Active Member
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 16
Topic starter  

Bedankt voor de info,

Ik heb momenteel maar enkele 'Gele Lissen' staan, dus stekken zal eventueel voor volgend jaar zijn. Probleem dat ik nu heb is determintatie van de planten... ze staan momenteel tussen 'Egelskop'en ik ken het verschil pas als ze wat groter worden.
Een deel van de Egelskop - waar ik zeker van was - heb ik al vervangen door nieuwe lisplantjes.

De stekjes heb ik nu ongeveer 10 cm uit elkaar geplant, een deel in de moeraszone en een deel in volle grond naast de vijver. Is de plantafstand voldoende ?

Groeten,


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.