The Pond Library

Vraag en Antwoord

planten in moeraszo...
 
Notifications
Clear all
planten in moeraszone

2 Posts
2 Users
0 Reactions
2,593 Views
christine
(@christine)
Eminent Member
Joined: 16 years ago
Posts: 30
Topic starter  

Hallo

Ik ben een beginnend vijverliefhebber. Mijn probleem op dit ogenblik is dat ik enkele moerasplanten wil zetten in een zone van -15cm aflopend tot de vijverrand. In -15 is het zo geen probleem, maar ik wil ook enkele plantjes zetten in de grindzone. De grindlaag zelf is ca 4cm dik, en hier kan ik geen plantmandje in kwijt. Ik had al gedacht aan zakjes in jute of linnen die ik de grind zet met wat aarde, en daar het plantje in.
Heeft iemand een ander en beter idee? Alle suggesties zijn welkom.


   
Quote
Hokie
(@hokie)
Honorable Member
Joined: 16 years ago
Posts: 646
 

Hoi Christine,

Als je kleine plantjes hebt, kun je die misschien wel zo in het grind zetten, zonder een zak. De wortels halen hun voeding ook zo wel uit het water. Als je fijn grind hebt kun je de plantjes aardig vastzetten.
Of je moet er bezwaar tegen hebben dat de wortels zich gaan verspreiden, dan is het raadzamer om ze in een zak te doen. Bedenk wel dat wortels ook door jute of linnen gaan.
Veel pootplezier.

Hokie


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.