The Pond Library

Forum


planten in moeraszo...
 
Meldingen
Alles wissen
planten in moeraszone

 

(@christine)
Eminent Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 30
Topic starter  

Hallo

Ik ben een beginnend vijverliefhebber. Mijn probleem op dit ogenblik is dat ik enkele moerasplanten wil zetten in een zone van -15cm aflopend tot de vijverrand. In -15 is het zo geen probleem, maar ik wil ook enkele plantjes zetten in de grindzone. De grindlaag zelf is ca 4cm dik, en hier kan ik geen plantmandje in kwijt. Ik had al gedacht aan zakjes in jute of linnen die ik de grind zet met wat aarde, en daar het plantje in.
Heeft iemand een ander en beter idee? Alle suggesties zijn welkom.


   
Citeren
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 646
 

Hoi Christine,

Als je kleine plantjes hebt, kun je die misschien wel zo in het grind zetten, zonder een zak. De wortels halen hun voeding ook zo wel uit het water. Als je fijn grind hebt kun je de plantjes aardig vastzetten.
Of je moet er bezwaar tegen hebben dat de wortels zich gaan verspreiden, dan is het raadzamer om ze in een zak te doen. Bedenk wel dat wortels ook door jute of linnen gaan.
Veel pootplezier.

Hokie


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.