The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
gele lis

 

(@filip)
Trusted Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 59
Topic starter  

beste allemaal,

Mijn moerasfilter bestaat vnl uit gele lis.
Met de herfst voor de deur zou ik deze willen afknippen, maar ik heb wel volgende vragen:

-Wanneer doe ik dit het beste, ik merk dat er nu stilaan een gele verkleuring begint op te treden, dus ik vermoed dat het nu stilaan het goede ogenblik wordt, zodat de planten geen voedingstoffen aan het water gaan afgeven.

-Op welke hoogte knip ik de planten af?

:confused:

vriendelijke groeten
filip


   
Citeren
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 584
 

Ik snoei de meeste moerasplanten in het voorjaar, alleen tussendoor verwijder ik de rotte bladeren.
Wat bedoeld u met het afgeven van voedingsstoffen aan het water? Ik denk dat de gele lis nu nog voedingsstoffen uit het water haalt, tot hij volledig is afgestorven


   
BeantwoordenCiteren
(@filip)
Trusted Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 59
Topic starter  

Volgens mij verkleuren de bladeren van het gele lis omdat ze geen voedingsstoffen meer krijgen waardoor de fotosynthese stopt(zoals de bladeren van de bomen) en zodoende beginnen af te sterven. Afsterven gaat gepaard met ontbinden, en dus afgeven van voedingstoffen aan het water.
Dit zou ik willen voorkomen, dus ik denk dat ik geleidelijk aan ga beginnen knippen.
Dank voor uw reactie
filip


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.