The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Gebroken lelie

4 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,108 Bekeken
Roofingburner
(@roofingburner)
Trusted Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 58
Topic starter  

Na veel problemen met groen water enzo, heb ik besloten om eens naar mijn filter te kijken. Het is een filter in de vijver met daarop een fonteintje.

Het filter (met 8 filterunits) zat helemaal verstopt met modder. Deze modder heb ik zelf nooit in de vijver gedaan.

De speurtocht naar de herkomst van de modder was kort, het filter heeft de modder bij de in de vijver aanwezige waterlelie uit de vijvermand gezogen. Deze stond dus helemaal 'droog'.

Na het schoonmaken van het filter heb ik de lelie uit de vijver gehaald. Hierbij is de lelie doormidden gebroken. De doormidden gebroken wortel heb ik opnieuw geplant in een vijvermand met hierin een stuk jute. De bovenkant heb ik afgedekt met grind.

Hoeveel kans van slagen heeft de lelie om dit te overleven?

Hoe voorkom ik dat het filter (Eheim 3451) alle vijvermanden leegtrekt?

Alvast bedankt voor jullie antwoord.


   
Citeren
Roofingburner
(@roofingburner)
Trusted Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 58
Topic starter  

Weet niemand wat er gebeurt met een gebroken lelieknol?


   
BeantwoordenCiteren
mansp1
(@mansp1)
Eminent Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 20
 

lijkt me geen probleem, ik heb zelf diverse lelies gesplitst (dus opzettelijk gebroken) en ze bloeien erg goed. Verder kun je proberen om ipv grond, grind of substraat in de mand te doen, dit kan niet weggezogen worden.

Groeten,
Patrick


   
BeantwoordenCiteren
timpie
(@timpie)
Reputable Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 447
 

het scheuren van lelies is een manier om ze vermeerderen (elke scheut groei dan uit tot volwaardige lelie dewelke nadien opnieuw kan gescheurd worden), dus geen probleem hoor!

gebruik voor lelies in te potten wat klei en daarrond zand en substraat. naargelang de vissoort kan dit natuurlijk wel "uitgegraven" worden..

mvg, Timpie


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.