The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Fonteinkruid

 

_Kris_
(@_kris_)
New Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Hallo allemaal,

Als beginnend vijverliefhebber heb ik een vraag:

We hebben pas een vijver uitgegraven, ca. 12x5, 1meter diep in het midden.
Pondliner folie erin, afgevuld met leidingwater, een bus Maerl erin, zout erin en toen Fonteinkruid geplaatst in mandjes met voedingssubstraat.
Van de buren (met een mooie heldere vijver) een paar emmers water, een paar flinke bossen Hoornblad en een dozijn Krabbescheer gehad, en ook in de nieuwe vijver geplaatst.

Nu aan het afwachten.... maar.... de planten worden donkergroen/bruin.
Het Fonteinkruid, dat eerst fier in water stond zakt in, het Hoornblad wordt heel donker, en de Krabbescheer kleurt donkerder onder de waterlijn.

Is dit allemaal normaal bij een beginnende vijver?
De kikkervisjes en salamadertjes die per ongeluk meegekomen zijn leven nog wel....

Graag jullie advies.

Thanks!


   
Citeren
(@snuffel)
Eminent Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 26
 

Hallo Kris,

Misschien de waarde's eens kontroleren van je vijver (Gh Ph en Kh) de juiste waarden kan je hier terug vinden als je wat rond snuistert op deze site.
Ik heb ook een aantal keren geprobeerd met fonteinkruid te poten in de vijver dat ik van vrienden kreeg maar tevergeefs.
Vorig jaar naar Hellendoorn gereden om 15 voorgeplante vijvermanden te halen en met resultaat Fonteinkruid staat zeer goed alsook m'n andere zuurstofplanten wel in Maart mijn waarde's direct zo juist mogelijk gezet .
Met het zachte leidingwater hier in de streek niet zo gemakkelijk ,ik steek ook regelmatig een soort van voeding tabletten bij mijn planten .

Guido,


   
BeantwoordenCiteren
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 584
 

Hier groeit fonteinkruid als onkruid, ik moet regelmatig uitdunnen of de vijver groeit er vol mee. Fonteinkruid houd niet van volle zon maar van schaduw en fris water. Hier staat hij bij de waterval.

Bijgevoegde bestanden


   
BeantwoordenCiteren
(@buddy-joe)
Active Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 7
 

Hallo,

Hoeveel zout heb je in de vijver gegooid ?

Cees...


   
BeantwoordenCiteren
(@kristien)
Active Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 5
 

Hallo Kris,

Hoeveel kruiwagens had je gewild? Wees voorzichtig met wat je plant of je zit voor je er erg in hebt in hetzelfde schuitje als ik met de vraag: hoe krijg ik de hele rotzooi er terug uit. Hier zijn gratis te verkrijgen en alles per volle kruiwagen: watermunt, watergentiaan, moerasvergeetmenietjes,snoekkruid, diamantkruid, pijlkruid en nog mveel meer. Enige voorwaarde, je moet de kruiwagen zelf vullen. Vandaar, aanmelden in duikerspak

goede moed,
kristien


   
BeantwoordenCiteren
(@jacob83)
Trusted Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 66
 

ten 1ste zou ik persoonlijk NOOIT iets overnemen van iemand zn vijver hoe mooi die ook is...


   
BeantwoordenCiteren
(@buddy-joe)
Active Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 7
 

Hallo Kristien,

Waar woon je ?
Kriuwagen heb ik wel en een duikpak ook wel.

Gr Cees...


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.