The Pond Library

Forum


drijfplanten worden...
 
Meldingen
Alles wissen
drijfplanten worden zwart

 

(@christine)
Eminent Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 30
Topic starter  

Ik heb begin vorige maand drijfplanten in de vijver gezet. Ik denk dat het waternoot is. Ze deden het aanvankelijk goed, maar geleidelijk aan werden de bladeren geel en ze bleven heel klein. Nu zie ik dat de wortels volledig zwart zijn, en ook de randbladeren worden zwart. Het ziet er niet uit, en ze geven ook praktisch geen schaduw aan de vissen. Weet iemand waarom dit gebeurt en wat ik eraan kan doen?
Bedankt op voorhand.


   
Citeren
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Deelgenomen: 23 jaar geleden
Berichten: 584
 

Waternoot is moeilijk te houden. In de ene vijver doet hij het goed, in de andere vijver wil het niet lukken
Probeer eens met een waterhyacint, een tropische drijfplant die het in de zomer hier heel goed doet. Bloeien zal hij alleen in extreem warme zomers, maar de plant op zich is ook mooi en hij neemt met zijn wortels veel voeding uit het water op.


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.