The Pond Library

Vraag en Antwoord

algen in de vijver
 
Notifications
Clear all
algen in de vijver

4 Posts
3 Users
0 Likes
3,174 Views
takske
(@takske)
New Member
Joined: 18 years ago
Posts: 2
Topic starter  

hallo een vraagje; ik heb een kleine vijver met vier goedvissen.
er staat daarom maar een soort plant in en dat is waterpest.
nu de winternaderd is deze plant een beeje overwoeker door draad algen enzo ma ik die nog een beeje op kuisen of blijf ik er af tot na de winter?
bij voor beeld voor cd vissen od planten.
dank bij voorbaat takske.


   
Quote
diki
 diki
(@diki)
Trusted Member
Joined: 22 years ago
Posts: 53
 

in principe zullen de draadalgen ook voor zuurstof zorgen, maar als deze duidelijk de vijver en de waterpest heeft overwoekerd is het raadzaam te kuisen. Niet perse alles hoeft er dus uit, maar met name de waterpest vrijmaken is wel handig. Overigens hangt het er ook vanaf hoe diep de waterpest ligt. Als deze te ondiep ligt zal hij bevriezen en vergaan, dus deze planten zo diep mogelijk laten overwinteren.
groet, diki


   
ReplyQuote
takske
(@takske)
New Member
Joined: 18 years ago
Posts: 2
Topic starter  

diki van harte bedankt zal u laten weten als dit niet gemakelijk werkje goed gegaan is nogmaal dank


   
ReplyQuote
Mini freak
(@mini-freak)
Reputable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 288
 

Draadalgen houden van nitraat, klaar helder water, zonlicht en een goede warme water temperatuur (seizoen). Waterplanten zijn gebruikers van nitraat, als de waterplanten goed groeien en opname van nitraat minderd zullen draad algen afnemen in groeien en overwoekeren. Draadalgen krijgen dan namelijk niet genoeg te eten. Zoalng er overschot is en de behoefte van waterplanten overtreft zal draadalg aanwezig zijn..


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.