The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Water verversen

2 Posts
2 Users
0 Likes
1,925 Views
Jef Smeyers
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Joined: 24 years ago
Posts: 584
Topic starter  

Er zijn vele vijverliefhebbers die regelmatig hun water verversen, oke voor de koivijver omdat hier de omstandigheden volledig anders zijn dan bij een siervijver met water- en zuurstofplanten.
Ikzelf heb nog nooit water ververst en mijn planten + vissen schijnen het best naar hun zin te hebben.
Wat is het nut van waterverversen in een siervijver ?


   
Quote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

In een echt goed in balans zijnde siervijver hoeft waterverversing niet echt. De regelmatige regenval is voldoende.

Maar veelal zijn visjes ook al vlug in grote getallen aanwezig zelfs in siervijvers en dan kan wat water verversen nooit kwaad.

Water verversen in siervijvers kan dan al best voldoende zijn om het verdampte water in de vijver aan te vullen met nieuw vers water in de zomer bv maar echt water laten weglopen en daarvoor nieuw in de plaats toevoegen is voor koivijvers.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.