The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Wanneer kunnen mijn koi's in het water

 

(@sky-tronic)
New Member
Deelgenomen: 10 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Ik heb een vraag ik heb een best grote koi bak aangelegd, omdat het mijn eerste x is en ik er nog niet al te veel vanaf weet ,is mijn vraag :"hoelang moet ik wachten om de koi's in de vijver te doen,,? De bak is 2440 bij 4400mm en twee meter diep. En heb hem donderdag aangezet en vrijdag zat hij vol. Filters lopen ook al.


   
Citeren
(@waterbeest)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 240
 

Dat is inderdaad geen kleine bak 🙂 Helaas raad ik je wel aan om er nog geen koi in te doen, de bacterie omgeving is bij lange na niet klaar om hun werk te doen (o.a. verwerken afval stoffen vissen). Er wordt daarom meestal aangeraden om zeker één tot twee maanden te wachten. Nu kan je dit gelukkig wel versnellen door de goede bacteriën handmatig toe te voegen, deze zijn verkrijgbaar bij de meeste vijver speciaal zaken.


   
BeantwoordenCiteren
(@sky-tronic)
New Member
Deelgenomen: 10 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Heb er inmiddels bacteriën ingegooid nu en zal dan ook eerst nog ff wachten om er vis in te doen. Bedankt voor je reactie


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.