The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
UV lamp tegen draadalg?

 

(@zoerselfrank)
Eminent Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 18
Topic starter  

Hoi allemaal.
M´n vijver draait nu ongeveer 2 maand, en tot nu verliep alles prima, glashelder water, waterlelies die uitstekend groeien, nauwelijks last gehad van zweefalgen na de opstart. De waterwaardes waren bij een test door een vijverspeciaalzaak prima.
Na de vele regen van de afgelopen weken is er een plotse opstoot van draadalg.
m´n moerasfilter doet volgens mij echter prima z´n werk, er zijn veel planten en in de 6000 liter water zwemmen 7 kleine goudwindes die niet worden bijgevoederd.

Kan een UV filter (die al geïnstalleerd staat, maar enkel nog door enkele ventielen om te schakelen mee in de instroom naar het moerasfilter wordt geschakeld) helpen om die draadalgen kwijt te geraken.

Of moet ik de waarden terug laten testen en eventueel maerl toevoegen?

Alvast bedankt voor jullie advies.


   
Citeren
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Deelgenomen: 23 jaar geleden
Berichten: 584
 

Een UV-lamp helpt enkel tegen zweefalgen, niet tegen draadalgen.
Wanneer het niet te erg is zou ik er niets aan doen, het is een uitstekende schuilplaats voor allerlei insecten en klein broed.


   
BeantwoordenCiteren
(@padde)
Reputable Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 310
 

als er toch te erg word, kan je een middeltje gebruiken, nooit een elektrische installeren, deze brengen ijzer in het water en dat is puur vergif voor je vissen


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.