The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Tegen Algen

 

(@frederik)
Estimable Member
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 111
Topic starter  

Had ik vorig jaar een behoorlijke groene vijver, zelfs ondanks de sneeuw en vorst. Afgelopen winter is mijn vijver kraakhelder gebleven en dat is ie nog steeds. Omdat ik al veel langer vermoede dat mijn vijver veel te veel zon vangt (nergens schaduw) heb ik vorig jaar in de nazomer een aantal vierkante meters afgedekt met piepschuim platen en daarin gele lisdoddes gezet en sindsdien is mijn vijver helder gebleven.

Het is alleen niet mooi (lelijk zelfs). Ik hem al gedacht om een houten raamwerk te maken zodat de platen daarin mooi ingeklemd zitten en dan afdekken met lavasteentjes. Dat is niet alleen veel werk, maar ook niet erg praktisch voor wanneer de boel er weer eens uit zou moeten.
Kortom ik zoek bruikbare ideën om een gedeelte van de vijver af te dekken.

"][/URL]


   
Citeren
(@diesel)
Trusted Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 70
 

Mischien een afdakje maken boven de vijver?


   
BeantwoordenCiteren
(@pietje)
Noble Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 1160
 

nog eenvoudiger zet er een uv lampje op


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.