The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Penac W

 

(@eddyshomepage)
New Member
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Heeft er iemand ervaring met het product PENAC W ?


   
Citeren
(@mathieu-roosen)
Eminent Member
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 26
 

Ik heb inderdaad goede ervaringen op gedaan met dit product in het gebruik tegen draadalgen.In het voorjaar had ik een echte explosie hiervan die ik maar niet onder controle kreeg.Heel mijn vijver zat er vol van , meters lang. Toen ben ik "PONDPERFECT" gaan gebruiken . Hier zijn 2 soorten "penac" in verwerkt . Ook penac -w.
Pondperfect is een poeder dat als kuur wekelijks wordt toe gediend. Tijdens het gebruik heb ik ook nog kleine hoeveelheden penac-w separaat aan het water toegevoegd.
Dit alles gedurende 4 weken en zie daar al de draadalgen en bruine slijmalgen stierven af en zijn nu verdwenen. Op regelmatige basis voeg ik nog steeds "penac-w" aan het vijver water toe. Draadalgen heb ik niet meer gezien ,ook niet toen het enkele weken terug zo warm was. Het schijnt dus wel te helpen.


   
BeantwoordenCiteren
(@bwana)
Active Member
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 9
 

Ik heb "Penac-W" gebruikt vanaf 1 juni jl. op mijn vijver van 30 m² met een inhoud van 33 m³.Startdosis toegepast (dus 3 gr/m²),daarna onderhoudsdossisen van 1 gr/m² op 1/7 en 1/8 jl..
Alle aangroei van algen op de (steile) vijverwanden zakken zo naar beneden.Met een schepnet langs de bodem vegen en alles is weg.Ik ben van plan dit product heel het jaar door te gebruiken.
Prijs: bus 200 gr = +/- 570 ,-Bf
bus 1 kg (nieuw !) = 2395,-Bf


   
BeantwoordenCiteren
(@francis)
New Member
Deelgenomen: 23 jaar geleden
Berichten: 1
 

Bedoeld de heer Roosen Perfect stabel of draadalgpoeder van "PONDPERFECT" ?
Ik heb een kuur van Perfectstabel (=4x wekelijks een aanvangsdosis) toegediend en tot mijn verbazing stelde ik een ware draadalg explosie vast.
Na een bijkomende kuur met draadalgpoeder van "PONDPERFECT" zijn deze wel verdwenen.
Maar wat is nu het verschil van werking tussen Perfect stabel en Penac W?
Volgens bepaalde artikels is de werking op het vijvermilieu identiek: nml herstelt het biologisch evenwicht, verhoging zuurstoggehalte, afbouw bodemslib, algenreductie...
Van Perfect Stabel moet men op 10.000liter water 30 gr wekelijks toedienen(ook tijdens wintermaanden) daar waar men bij penac W slechts 5 gr per maand moet toedienen.
Heeft iemand hier ervaring mee?


   
BeantwoordenCiteren
 Arie
(@Arie)
New Member
Deelgenomen: 23 jaar geleden
Berichten: 1
 

Geachte mede hobbyist,

Zoals iedere 'vijveraar' heeft ook mijn vijver weleens last van alg. Dradalgen komen bij mij echter slechts zeer sporadisch voor.Waar ik dit seizoen en ook het vorige seizoen meerdere malen last van heb gehad is een ware explosie van zweef alg. Het water werd dan bijna lichtgevend groen.
Voor dit probleem heb ik echter geen penav gebruikt maar een ander ZEER doeltreffend middel. Het is zo doeltreffend dat al het groen aan de wanden van de vijver oplost.
Het middels is gewoon verkrijgbaar op de vijver afdeling van tuinwarenhuis Intratuin. Het is verkrijgbaar voor draag en voor zweef alg. Het middels tegen draagalg heb ik nog nooit hoeven te gebruiken maar het midels tegen zweefalg werkt perfect. Het zal een dag of 5 duren voor het werkt maar daarna zie je het water bijna ieder uur verbeteren. op het etiket staat dat het middel geschikt is voor 10.000 liter.Als je het etiket echter goed leest dan zal je bemerken dat zo'n pot niet voor 10.000 liter is maar voor 20.000 liter.....oppassen dus.

Veel sterkte met alle algproblemen.


   
BeantwoordenCiteren
(@ghislain)
New Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 1
 

Hi Arie,
En hoe heet dit ZEER doeltreffend middel.
Mvg
Ghislain


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.