The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
I-TRONIC algenvernietiger van Velda

 

 pepe
(@pepe)
New Member
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Hallo vijverliefhebbers,

Na reeds jaren een fervent vijverliefhebber te zijn weet ik dat er ongelooflijk veel €´s in die waterplas verdwijnen. Ik weet ook dat die verdomde draad- en slijmalgen een nagel van mijn doodskist zijn. Onlangs bij een bezoek aan een vijvercentrum werd mij de I_TRONIC algenverwijderaar van velda voorgesteld. Ik ben geen fysicus maar er zouden koper-ionen in het water verwekt worden en aldus zouden de algen mineraliseren. Heeft iemand van jullie het overigens niet goedkoop apparaat (229 € in mijn geval voor 15000liter) reeds in zijn vijver staan en geeft het werkerlijk het gewenste resultaat zonder schade te berokkenen aan vis en plant?


   
Citeren
(@ivesd)
Estimable Member
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 130
 

Als antwoord wil ik u geven:Laat u hier niet aan vangen!!!
Dit kan misschien tijdelijk een beterschap geven maar dat zal het dan ook zijn.
Ik zou eerst zorgen dat je vijverwaardes optimaal zijn en dan zal het probleem zich wel vanzelf oplossen.
Belangrijke indicators zijn Ph-Gh-Kh-No2
Ikzelf heb 2 jaar lang last gehad van groen water,algen,slechte plantengroei enz.door het gebruik van grondwater welk veel te zacht en te zuur was met allerhande problemen als gevolg.
Tot iemand mij op het koi-forum wees op mijn waterwaardes en deze persoon heeft mij meer geleerd qua filtering,waterkwaliteit enz.dan de meeste vijverzaken die ik destijds bezocht heb.
De meeste vijverwinkels leven van mensen met problemen en hebben voor elk probleem dan meestal wel een zogezegd middeltje om dan u als goedgelovige klant mee te verleiden.
Meestal zoals u reeds aanhaalt zijn dit dan nog zeer dure oplossingen.
Dus zorg eerst voor goede waterwaardes en een beetje geduld!


   
BeantwoordenCiteren
(@timpie)
Reputable Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 430
 

als je koperionen in je water wil kan je evengoed voor een paar euros kopersulfaat halen bij de apotheek, de algen zullen wel verdwijnen maar de vissen na verloop van tijd ook! gebruik nooit of te nimmer koper in de vijver.. dat belast daarnaast ook nog eens het milieu.

optimale waterkwaliteit en een goed management zijn de beste preventie van algen.

mvg, Timpie


   
BeantwoordenCiteren
(@jan bergen)
New Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 1
 

toestelletje werkt uitstekend dood doeltreffend alle algen MAAR ook de vissen, ten schande zelf ondervonden, begon tijdens september met gestoord eetgedrag in december eerste sterfte....
terug sturen naar velda die ....

jan


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.