The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
geel tot rot worden van planten

 

(@land196)
Eminent Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 16
Topic starter  

Beste,

ik had graag geweten hoe het komt, dat de planten in het lavas-filter geel worden en nadien beginnen te rotten? De waarden van het water zijn goed.
Ik heb ze in het voorjaar geplant, ze waren mooi groen en je zag dat ze goed vertrokken waren, na verloop van tijd zijn ze geel beginnen te worden tot gevolg van rotten. Iemand enig idee?

Land196


   
Citeren
(@skrans)
Estimable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 104
 

voeg je ook ijzer toe als voedingsstof


   
BeantwoordenCiteren
(@land196)
Eminent Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 16
Topic starter  

nee, moet dat dan?


   
BeantwoordenCiteren
(@skrans)
Estimable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 104
 

Groeimineraal voor vijverplanten

Om langdurig een weelderige groei van de vijverplanten te verkrijgen zijn naast directe voedingsstoffen zoals nitraten, fosfaten en CO2, ook mineralen nodig. Vooral het sporenelement ijzer is een belangrijk groeibevorderend mineraal. Van nature komt het vrijwel niet in het vijverwater voor. Ferro Plus van Velda is een organische ijzervoeding en voorziet de planten van voldoende tweewaardig ijzer (Fe2).

Toegediend aan het vijverwater is al na 2 tot 3 weken een duidelijk verschil in de groei en de kleur van de vijverplanten zichtbaar.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.