The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Ezel zoekt correct werkende testset

 

 Herm
(@herm)
Estimable Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 136
Topic starter  

Hallo,

mijmerend over de onderwerpen in voorgaande threads stelde ik me de vraag of het wel kon dat de C02 in mijn duidelijk goeddraaiende vijver met plantenfilter, dikke vissen en regelmatig gebruik van bactapur klear en nutripack maar niet boven de 1 a 1,7 uitkomt (KH 6 en ph 's morgens 8,2 + s avonds 8,5).
Vanmorgen voor dag en dauw met zowel testset als een staal vijverwater langs het scheikunde lab op onze univ gereden voor een paar testen met geijkte electronische instrumenten. Wat bleek: het vijverwater heeft 's morgens ph 7,4 en 's avonds 7,6. C02 zit daarmee boven de 6.

De set zit er dus meer dan 1 ph-waarde naast, wat natuurlijk onbruikbaar is.

Deze recent aangeschafte tetrapond testset van 36 EUR vertoont geen vervaldatum en heeft om de zijkant van de doos staan: "The Tetrapond Testset is always accurate and uses professional methods to determine whether your pond water is safe for your fish". Mijn oor.

Heeft iemand een merk/type van een meer betrouwbare set aub? Graag GH, KH, PH, O2, NO2-3 .

Thanx!


   
Citeren
(@henri-ringer)
Reputable Member
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 270
 

Weinig testsest in de vijverwereld zijn betrouwbaar. Ik ken er maar twee: Merck (eerder te vinden in speciale chemiezaken) en Kusuri. Pondlab 200 van Koi Care zou volgens sommige dealers ook betrouwbaar zijn. Bij de digitale toestellen heb je Hanna en Eutech of de duurdere toestellen van jullie labo.

Ik stel voor dat je er een NH4/NH3 set aan toevoegt. Het is volgens mij onmisbaar.


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.