The Pond Library

Vraag en Antwoord

Drijfplanten (kikke...
 
Notifications
Clear all
Drijfplanten (kikkerbeet)

3 Posts
3 Users
0 Likes
3,510 Views
snuffel
(@snuffel)
Eminent Member
Joined: 18 years ago
Posts: 26
Topic starter  

Beste vijverkenners,

Ik ben op zoek naar kikkerbeet voor op onze vijver ,graag zou ik een gedeelte van de vijver waar ik een diepte heb van Ca 40 cm wat over schaduwen.
Hiermee zou ik de opwarming voor een gedeelte willen tegengaan en zo algenvorming voorkomen.
Onze vijver is wel ok denk ik zuurstofplanten groeien goed lelie's ook en kleine visje's,het betreft een opp van ca 16 vierkante meter wateroppervlakte die ik geleidelijk aan wil laten dichtgroeien .
Bij de opstart van onze vijver 7 jaar geleden was het opzet om niet teveel planten in de vijver te hebben,zodat we meer van onze vissen konden genieten en filteren via zelfgebouwde filter.
Wij zijn op onze stappen moeten terug komen om dat we veel last kregen van algengroei ,en dan vooral op de bodem ik denk een soort kiezelalgen.
Enfin in het diepste gedeelte hebben wij nu wel voldoende zuurstofplanten staan die aangeslagen zijn.
Wie kan er wat van zijn drijfplanten missen zoals kikkerbeet ,ik wil er wel voor betalen tegen een eerlijke prijs.

Mvg Snuffel


   
Quote
Jef Smeyers
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Joined: 24 years ago
Posts: 584
 

Je kunt op die diepte ook een miniwaterlelie zetten, de "Nymphaea Pygmaea Rubra" bijvoorbeeld. Hier staat die op +/- 30 à 35 cm diepte en overleefd zonder problemen de winter.

Bijgevoegde bestanden


   
ReplyQuote
poeken
(@poeken)
Trusted Member
Joined: 18 years ago
Posts: 86
 

of zet er een kaapse waterlelie, heeft veel zon nodig en mag niet te diep staan, is prachtige plant en veel beter te controleren dan kikkerbeet, want dat kan je hele vijver gaan overwoekeren


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.