The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
bruingroen water (geen alg)

 

(@richardjansen)
Estimable Member
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 135
Topic starter  

Hallo,

Ik zit met het probleem dat mijn vijverwater plotseling helemaal bruin groen wordt. Het is geen zweefalg. Een tijdje geleden was er een bloempot in de vijver gevallen, waardoor ik toen besloten had het volledige water te verversen. Nu dit een tijdje staat begint het helemaal troebel te kleuren. Overigens zijn mijn water waarden in orde.

Wie kan mij helpen 🙁

(zie afbeelding)

Bijgevoegde bestanden


   
Citeren
(@tommeke)
Honorable Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 488
 

Hello
ik heb nu juist het zelfde probleem
ik heb wel veel planten staan in aarde en nogtans goed afgedekt ziet u en weet ook geen raad meer maar ik laat het nu zo en zien wat er gebeurt . maar als er iemand iets weet mag altijd

groetjes


   
BeantwoordenCiteren
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 25 jaar geleden
Berichten: 1307
 

Gaat het om opgepompt water? Ijzer in het water veroorzaakt bruine verkleuring. Samen met lichte zweefalgengroei kun je een ietwat vreemd kleurtje krijgen.

Bloedend hout kan het water ook een vreemd kleur meegeven.
Ik zie op de foto dat er bankirai plankjes gebruikt zijn.
Bankirai heeft het nadeel om het water een wat bruine kleur te geven.


   
BeantwoordenCiteren
(@richardjansen)
Estimable Member
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 135
Topic starter  

Probleem opgelost 😀

Het bleek kennelijk dus toch zweefalg te zijn. Heb gister een uvc filter aangeschaft en het resultaat begint nu dan toch te komen. Mn filter zuigt allemaal stukjes alg op, en vervolgens wordt het water steeds helderder. Ik ben erg opgelucht, want ook mijn vissen beginnen weer lekker door de vijver te zwemmen en zoals ieder jaar, beginnen ze weer tammer te worden.

Bijgevoegde bestanden


   
BeantwoordenCiteren
(@richardjansen)
Estimable Member
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 135
Topic starter  

en hier nog een fotootje van een paar van mijn koi...

Bijgevoegde bestanden


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.