The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
bruine wand

2 Posts
2 Users
0 Reactions
1,876 Views
jurgen
(@jurgen)
Eminent Member
Joined: 23 years ago
Posts: 41
Topic starter  

mijn wanden waren in het begin lichtjes bedekt met algen maar na een tijd werden ze bruin met zeer fijne luchtbelletjes erop.
Ik ken nog personen die dit probleem hebben of hadden.
kan het zijn dat het bacterien (slechte) waren die dit probleem veroorzaakten?Ook de anderen gebruikten hetzelfde produkt.
Ik heb nu een ander merk gebruikt en het probleem is bijna opgelost.


   
Quote
henri ringer
(@henri-ringer)
Reputable Member
Joined: 25 years ago
Posts: 270
 

Dat is helemaal geen probleem. Algen komen, groeien, sterven en worden bruin. Dan komen zij los en bezinken naar de bodem waar ze door bacteriën afgebroken worden (zo moet het alleszins gaan). De gasbelletjes zijn ook geen probleem. Die stijgen naar de oppevlakte en dan de lucht in. Ik vermoed dat het CO2 belletjes zijn. Welke producten gebruik je?


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.