The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
bodemstofzuiger

7 Posts
5 Users
0 Reactions
4,685 Views
optiplex
(@optiplex)
Trusted Member
Joined: 19 years ago
Posts: 92
Topic starter  

Na enkele jaren ontwikkelt zich een laag slib op de vijverbodem. Ik heb ook iets teveel vis, ondanks bezoek van reiger & ijsvogel en aanwezigheid van zonnenbaars. Ik krijg ze niet gepakt ook al niet.
Maar goed, ik zou de bodem eens willen "stofzuigen". Maar zo'n toestel kopen voor 1 behandeling per 5 jaar lijkt me niet echt economisch.
Weet er iemand waar je zo'n pondovacs e.d. kan HUREN ?
(ik woon in de omgeving van Antwerpen, maar zit er niet mee in desnoods een uurtje auto te rijden). Dank bij voorbaat!


   
Quote
poeken
(@poeken)
Trusted Member
Joined: 18 years ago
Posts: 86
 

je kan dat probleem ook anders aanpakken. ga naar een goeie dierenarts gespecialiseerd in vissen, en koop bij hem een fles bacterietjes. Deze werken veeeeeeeeeeel beter dan de bacterien die je in een vijvercentrum koopt. Je giet elke week ong 100 ml in een emmer vijverwater en gooit dit terug het water in. dit een tiental keer, tot je literfles op is, en je ziet het slib opgevreten worden door de bacterietjes. Best doe je dit in mei-juni, dan is het water al warm genoeg, want deze bacteriën houden van iets warmer water. Ik doe dit zelf jaarlijks, is niet goedkoop, ong 70 euro voor een fles, maar je kan er je filterlava en/of substraat tot 3 keer langer mee laten zitten, dus veeeeeeeel werk gespaard, en je vijver wordt weer kraakschoon.
nog een voordeel is dat je niet in je vijver hoeft te gaan roeren als in groentensoep, en dat je vissen niet gestresst raken.
Als je naam van dierenarts wil, hij zit in bazel, niet ver van antwerpen dus, stuur maar privé-bericht, dan mail ik het door

groetjes

poeken


   
ReplyQuote
Bernard
(@bernard)
Eminent Member
Joined: 21 years ago
Posts: 20
 

Dat bericht van Poeken hierboven, spreekt me aan, maar Antwerpen is tever voor mij. Weet iemand een adres in Nederland waar men dezelfde soort bacterien verkoopt?? Of een merk bacterieen??


   
ReplyQuote
snuffel
(@snuffel)
Eminent Member
Joined: 18 years ago
Posts: 26
 

Beste iedereen,

Dat artikel van Poeken intereseert mij eigenlijk ook wel ik heb nl ook nogal wat last van slib op de bodem.
Ik woon in de omgeving van Mol een ritje tot in Antwerpen is dus geen bezwaar,als het slib met bacterien kan opgeruimd worden zoveel te beter.
Ik heb een 4 tal jaar geleden ook al eens geprobeert met draadalgenreguleerder van Oase,met redelijk resultaat maar mijn planten hadden wel een ferme opdoffer gekregen toen.
Nadien wist men mij te vertellen dat er koper in het produkt verwerkt zat.
Graag zou ik het adres of telnr willen vastkrijgen van deze dierenarts,ik heb op google al eens gezocht en daar staat een dierenarts op aan de kanten van zwijndrecht meen ik .
Is dat de dierenatrs voor vissen die u bedoelt?

Mvg Guido,


   
ReplyQuote
poeken
(@poeken)
Trusted Member
Joined: 18 years ago
Posts: 86
 

optiplex en snuffel, ik heb jullie een privé-bericht gestuurd, bernard, als je gegevens wil over deze dierenarts, stuur mij dan een privé-bericht met je e-mailadres, want ik kan je geen privébericht sturen hé. Ik wil ook de dierenarts zijn gegevens niet in het openbaar forum plaatsen, ik weet ook niet of hij dat wil hé

groetjessssssssssssss


   
ReplyQuote
edb
 edb
(@edb)
Active Member
Joined: 22 years ago
Posts: 9
 

Hoi Poeken,
Ik ben rijkelijk laat met mijn vraag, ik zie dat deze berichten al van een paar jaar terug dateren. Ik zou namelijk ook graag te weten komen over welke product (bacteriën) het hier gaat. Zijn ze enkel bij die dierenarts te verkrijgen of ook elders ? Ik weet niet hoe ik je een pm kan sturen, misschien kan jij me verderhelpen.
Groetjes.
Eric


   
ReplyQuote
poeken
(@poeken)
Trusted Member
Joined: 18 years ago
Posts: 86
 

hey edb

als je gewoon op mijn naam gaat staan (poeken) en met je muis klikt, kan je privé bericht versturen aanklikken en dan kan je me gewoon een mail sturen, ik stuur je er zelf alleszins al een, je kan die dan zien bovenaan onder je welkom en naam, daar klik je dan op privéberichten en dan kan je dit bericht lezen

groetjes


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.