The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
zieke vissen

4 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
4,771 Bekeken
bjornjanssen
(@bjornjanssen)
Active Member
Deelgenomen: 11 jaar geleden
Berichten: 7
Topic starter  

ik heb al een paar dagen achter elkaar dat ik dode vissen heb in de vijver . aan de buitenkant zie ik niks mis aan de vissen . nu heb ik wel op gemerk dat de vis de dag ervoor heel rustig is en daarna sterft . maar wat kan ik er tegen doen .


   
Citeren
wienders
(@wienders)
New Member
Deelgenomen: 10 jaar geleden
Berichten: 3
 

Hoi Bjorn, ook ik heb hetzelfde probleem. Mijn vijver is al 15 jaar oud en zonder problemen. Maar ik heb bezoek van een reiger gehad waardoor ik nieuwe vissen heb gekocht. Deze zitten er nu een half jaar in. Alles prima maar na een tijdje gingen 10 sarrasa's dood. Er zitten nog 30 goudvissen in en deze zijn prima gezond. Heb nu een maand geleden wéér sarrasa's gehaald en het is weer mis. Ook bij mij zie ik niets aan de vissen. Het water is perfect. Wat is dit ?


   
BeantwoordenCiteren
bjornjanssen
(@bjornjanssen)
Active Member
Deelgenomen: 11 jaar geleden
Berichten: 7
Topic starter  

ik ben onder tussen naar vijver speciaal zaak geweestvoor mijn water te laten onderzoeken . uit onderzoek bleek dat waterhardheid veel te laag was . mijn vijverwater was bijna dood zoals zij dat noemen . na een paar dagen heb ik opnieuw mijn water laten onderzoeken en ook een vis een bleek dat ik teveel nitraat had plots en heel veel wormen op mijn vis . nu ga ik deze problemen behandelen en dan kijken wat het resultaat is .


   
BeantwoordenCiteren
wienders
(@wienders)
New Member
Deelgenomen: 10 jaar geleden
Berichten: 3
 

Bij mij is de hardheid 10. En de PH zit op 8.0. Ik ben bang dat ik gewoon slechte vissen heb gekocht. Óf er zit teveel verschil in water met de bakken waaruit de vis afkomstig was. Gekke is dat het alleen om de sarrasa's gaat. De rest gaat goed. En ik kan dadelijk weer een vis eruit halen. Die haalt het einde van de dag niet meer. Ik hoop dat jij snel van de problemen verlost bent. Ik zou als ik jou was de overgebleven vissen maar even apart zetten.


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.