The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Ziek??

4 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,400 Bekeken
CvE
 CvE
(@cve)
Eminent Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 25
Topic starter  

hoi, ik heb vorige week 4 nieuwe koi's erbij. Heel erg mooi en na 2 dagen ging het heel erg goed, ze eten goed zijn mooi gekleurd. MAAR sins gisteren zie ik dat er een zich afzonderd en op de bodem heel rustig blij liggen, zijn kleuren lijken ook minder en komt niet eten. Deze morgen idem.
Er scheelt iets mee dat is zeker! Kan ik er iets aan doen, moet ik hem appart nemen, kan hij er nog door komen of is hij ten dode op geschreven?
Ik hoop hem nog te redden.
grts
CvE


   
Citeren
padde
(@padde)
Reputable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 358
 

Het beste zou zijn om een afstrijkje te maken, kan je dit zelf niet, dan kan een plaatselijke specialist misschien helpen. Nieuwe vissen of een nieuwe omgeving zijn grote stressfactoren voor de vissen, hierdoor word het immuun systeem minder effectief waardoor ziekten een betere kans krijgen. Hou ondertussen ook de rest van je vissen in de gaten, voor het geval dat het een besmettelijke ziekte is. Je kan de vis apart zetten, maar nooit alleen, de koi is namelijk een groepsvis.

Succes ermee!

Grtz.


   
BeantwoordenCiteren
CvE
 CvE
(@cve)
Eminent Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 25
Topic starter  

Thx padde,
ondertussen steld hij het al beter zwemt weer rond en eet terug
waarschijnlijk een aanpassing probleem 🙂
grts
CvE


   
BeantwoordenCiteren
Patsnake
(@patsnake)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 337
 

kan toch best dat het een beetje stress was hoor. voorlopig toch goed in de gaten houden


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.