The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Wittige bulten???

2 Posts
2 Users
0 Reactions
1,998 Views
pberends
(@pberends)
New Member
Joined: 20 years ago
Posts: 3
Topic starter  

Bedankt nog voor de huilp om mijn steur te reanimeren laatst ('t heeft geholpen, hij is weer vrolijk baantjes aan t trekken), maar ik heb sinds een paar dagen weer een nieuw probleem 🙁
Een van onze vissen, een sluier-goudvis heeft net voor zijn staart een aantal bulten die een wit topje hebben. Op die plekken staan de schubben ook wat uit elkaar, en ook zijn er een wondjes te zien onder de bulten. Ik heb m er toen uitgeschept, en uit een van die bulten trok ik toen met een pincet iets wat lijkt op visdraad (doorzichtig) met een soort zakje aan het einde.
Ik heb de vis nu in een aparte bak gezet, maar de bulten worden erger (groter) en witter. Heeft iemand een idee wat het kan zijn?
Ik heb twee foto's bijgevoegd. De bulten zijn hierop niet erg duidelijk zichtbaar, maar het geeft mischien een idee.

Bedankt alvast,

Peter.

Bijgevoegde bestanden


   
Quote
DNNS
 DNNS
(@dnns)
Honorable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 583
 

pberends wrote: Bedankt nog voor de huilp om mijn steur te reanimeren laatst ('t heeft geholpen, hij is weer vrolijk baantjes aan t trekken), maar ik heb sinds een paar dagen weer een nieuw probleem 🙁

Hoi Peter,

goed om het eerste te lezen... het laatste is minder helaas.

Goed dat je quarantaine hebt aangewend om besmetting van andere vissen zoveel mogelijk tegen te gaan. Ik heb het vermoeden dat de sluierstaart is geïnfecteerd met een of andere bacteriële infectie.
Ik raad je aan om er een specialist naar te laten kijken alvorens de medicatie wordt bepaald.

Houd ondertussen andere vissen in de gaten en grijp adequaat in als het fout gaat.

Succes.

Gr, Dennis.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.