The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
witte slijmlaag op goudvissen

 

(@alexander1973)
New Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 4
Topic starter  

gisteren is 1 van mijn goudvissen doodgegaan en had een dikke witte slijmlaag over zich.ik heb de koi,s en vissen ook onderzocht de koi,s zijn wel heel rustig maar de andere goudvissen krijgen ook zo,n slijmlaag en liggen beetje doelloos boven in het water wie weet wat dit kan zijn en wat er te tegen doen .
vissen zitten nu 2jaar in de vijver:confused: :confused: :confused:


   
Citeren
 josl
(@josl)
Honorable Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 569
 

hallo,

een koidokter raadplegen,zomaar iets doen gaat meer kwaad dan goed doen.
de prijzen vallen mee en je bent goed geholpen.

groetjes


   
BeantwoordenCiteren
(@alexander1973)
New Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 4
Topic starter  

heb op advies koidokter het water voor de helft ververst en behandeld met alparex maar mocht helaas niet baten voor de goudvissen zijn op 1 na allemaal dood (8st) en zwommen toch al paar jaar rond dus baal echt wel de koi,s lijken nergens last van te hebben pffff maar blijft wel mysterieus en erg jammer 😡 😡 😡 😮 😮


   
BeantwoordenCiteren
 josl
(@josl)
Honorable Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 569
 

shit, dat is erg.

groetjes


   
BeantwoordenCiteren
(@brianb)
Active Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 14
 

Dat is jammer, balen jo


   
BeantwoordenCiteren
(@mini-freak)
Reputable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 288
 

Ik volg op achtergrond soms nog het forum, maar wilde niet eerder reageren toch heb ik mijn bedenking(en) over bepaalde onderwerpen zoals deze.

Ten 1ste wil ik meegeven dat een dikke slijmlaag op de vis(sen) de vis deze zelf produceert, om zich te ontdoen of te weren van aanvallen buitenaf, of doordat de ph waarden niet deugt van het water.
Het tweede waar ik tegen aanloop dat er gezegd wordt heb de vissen en koi's onderzocht met een groot vraagteken? Waarop heb je onderzocht en naar wat? gewoon door te kijken naar de vissen ? of door een afstrijkje te nemen en te onder/laten zoeken?
Veel parasieten en of bacteriën zijn niet met het blote oog te zien (enkele daargelaten).
3e Het gebeurt niet op 1 dag of dat plots gisteren een vis is komen te overlijden door een dikke slijmlaag, dit is al veel langer bezig. Hieruit maak ik op dat niet regelmatig naar de vijver of diens inhoud wordt omgekeken, maw regelmatig kijken en observeren leert ons het gedrag of abnormaal gedrag van de vissen kennen, en kan tijdig ingrijpen een hoop ellende voorkomen worden.
Volledig ééns met de woorden ga niet zomaar iets doen of in de vijver kappen voordat je weet wat er nu juist aan de hand is, daar is een onderzoek voor nodig.

Als laatste punt kan ik mij niet vinden in jou bewering dat je zegt heb het advies van de koidokter opgevolgd, en zal ik ook uit de doeken doen waarom niet!

Waterverversen is al foutief gezein de temperatuur.
Medicatie toedienen? ook hier weer hetzelfde de temperatuur, veel medicatie werkt niet onder een lage temperatuur.
Vissen die ziek zijn dienen in quarantaine geplaatst te worden onder optimale omstandigheden, en om te voorkomen dat er een uitbreiding plaats vindt.
Voordeel hiervan er is minder medicatie nodig dan tegenover een vijver te behandelen enz, enz. ook hier weer observeren is gemakkelijker.
Dan mis ik gegevens die ertoe leiden waarom alparex is toegevoegd aan het water? met gegevens bedoel ik voor welke ziekte !! het blijft misterieus als je niet weet welke ziekte de vissen hadden en door wie/wat veroorzaakt, dan had je die vermeld.
Een vissendokter komt ter plaatse ,onderzoekt , stelt of maakt een diagnose en past een behandeling toe, en werkt niet met alparex.
Niks hiervan haal of maak ik op uit je verhaal, volgens mij heb je gewoon een visboer gebeld en die heeft je een produkt verkocht, anders dan anders.

Koi blijft Koi en/is bestaat er geen meervoud voor .


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.