The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
welke ziekte

 

(@sk8889)
New Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

ikheb windes, goudvissen, shubukins en 1 grote diamantsteur in een vijver van 15 x 3.
nu heb ik onlangs ontdekt dat op 1 goudvis een soort watjes aan de zijkant van zijn lijf zitten. vervolgens ben ik verder gaan kijken bij de andere vissen en heb ik bij diverse vissen ontdekt dat er witte plekjes aan de staart zitten. wij hebben het water getest op ph en dergelijke en dit was goed. wat kan het zijn en wat kan ik doen, is het besmettelijk zodat ook mijn steur hier last van kan krijgen?


   
Citeren
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 584
 

Dit lijkt op een schimmelinfectie. Laat dit eerst onderzoeken bij een vijverzaak alvorens je maatregelen neemt.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.