The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Vreemde gele goudwinde

 

(@lenny)
New Member
Deelgenomen: 12 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Wij hebben in onze vijver ongeveer 20 goudwindes. 15 oranje, 4 blauwe en 1 gele. Die gele goudwinde is ongeveer 15cm groot. In het begin niets raars aan de hand. Hij begon op te vallen tijdens het voeren. Als we korrels in het water deden, zwom die met een rotgang naar een korrel toe, maar hapt altijd mis. Was best grappig om te zien, want zelf met aanloop lukte het nog niet. Toen viel het op dat die gele alsmaar in een hoekje lag, doodstil, tot je in de buurt komt en dat spurt die weg. Naar mijn mening geen puf om veel te zwemmen. Nu van de week kijk ik in de vijver en zie die op z'n zij drijven. Wij met het schepnet er heen om die er uit te halen, in de overtuiging dat onze gele dood was, maar toen het net in het water kwam, zwom die weer weg. We hebben nog staan kijken en zagen hem vervolgens weer op z'n zij gaan liggen, weer precies of die is dood. we hebben hem gevangen en zagen dat hij z'n mond niet kan dichtdoen. Z'n kaken staan open en een beetje scheef boven elkaar en hij ademd ontzettend zwaar. Ik weet niet wat ik er mee moet doen. Hij is met buien ontzettend druk, maar ligt het meeste van de dag zomaar in de hoek van de vijver. Het lijkt wel wat erger te worden, vind het ontzettend sneu om te zien.


   
Citeren
(@waterbeest)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 240
 

Ik weet dat koi ook een probleem met de bek kunnen krijgen waardoor deze open blijft staan, ik verwacht dat dit ook bij windes kan gebeuren. Hierdoor kunnen ze moeilijker eten en soms zelfs verhongeren. Om eerlijk te zijn lijkt het hier wel op, en heb nooit een oplossing gezien voor het probleem. Ik hoop dat anderen dit misschien weten?


   
BeantwoordenCiteren
(@patsnake)
Reputable Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 293
 

ik denk niet dat zonder een dokters-behandeling ( als die er al iets aan "wil" doen ) de vis het zal overleven.


   
BeantwoordenCiteren
(@padde)
Reputable Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 310
 

Windes krijgen snel vergroeiingen, dit vaak door slechte waterwaarden of wisselingen van de waarden en/of temperatuurschommelingen, in de meeste gevallen uit zich dit in een vergroeiing van de staart of rug, maar soms ook in andere lichamelijke afwijkingen, in dit geval denk ik dat de vergroeiing zich in de bek heeft geuit, vandaar dat deze vis zich eerder wel normaal gedroeg en nu niet meer.

Ik denk dat deze vis niet meer kan eten, en daardoor steeds verder aftakelt, ik denk dan ook dat een behandeling waarschijnlijk geen nut meer zal hebben en dat je (hoe moeilijk dan ook) dit beestje beter uit zijn lijden kan verlossen.

Uiteraard kunnen we het hier altijd fout hebben en daarom dus altijd een specialist of koidoc raadplegen voor je actie onderneemt...

Grtz.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.