The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Vraagje over Costia aantasting.

 

 cita
(@cita)
Trusted Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 34
Topic starter  

Hallo,

Sinds kort heb ik een Costia aantasting in mijn vijver,weet er iemand meer over deze ziekte.:mad:


   
Citeren
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 646
 

Moi Cita,

Costia is een eencellige parasiet en te behandelen met fmc. Zou hier echter zo snel mogelijk mee beginnen, want Costia kan zich snel uitbreiden, en voordat je het weet sterven er vissen. Een goede koidealer kanmet een microscoop dit ontdekken. Alleen moet de vergroting wel 100x zijn, anders zijn ze bijna niet te zien. Ik hoop voor je dat alles goed gaat.
Er zijn ook mensen die Alparex of zout gebruiken. Echter NOOIT in combinatie!!!!

Hokie


   
BeantwoordenCiteren
 cita
(@cita)
Trusted Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 34
Topic starter  

hey hokie,

Ik ben momenteel anarex aan het gebruiken,na de eerste behandeling werd het beter maar na een week werden er terug vissen ziek.Sinds zondag ben ik aan een tweede behandeling bezig en lijkt weer beter te zijn,morgen ga ik voor de derde keer anarex toedienen om toch zeker te zijn.Anarex werd me aangeraden omdat het bio systeem in de vijver niet aantast,integendeel verbetert.Ben op het net naar info gaan zoeken en blijkt dat dit een wondermiddel is.Als dit niet lijkt te lukken ben ik verplicht om medicatie toe te dienen,(fmc? is dat dat blauw product).

grtz cita


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.