The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Vissen zonder muil

8 Posts
6 Users
0 Reactions
3,355 Views
mvaheden
(@mvaheden)
New Member
Joined: 22 years ago
Posts: 2
Topic starter  

Problemen blijven aanslepen met mijn vissen

Ik ben radeloos mijn vissen sterven aan de lopende band,van een dertigtal bezit ik er nu nog amper 4,ik heb alles geprobeerd maar het stopt niet.
De vissen hebben geen muiltje meer,de helft is weg en ze vertonen ronde gaten in het lichaam.Dit is over 5 a 6 maanden begonnen ik heb de medicatie Neguvon gegeven...CHloramine-T
voor vin en staartrot medicatie bacteriedodend nu heb ik in Hulste bij Holvoet Genesyz Aeromonas gekocht een product om
Aeromonas,Pseudomonasen andere negatieve bacterien te elimineren uit de leefomgeving van de vissen;Kostprijs 2500fr of
€ 61,97 voor 500ml de dossering is 5ml per 1000l water bij 15° c .Dus een kostelijk geval maar als het zou helpen is niets te veel.
Wat zit in mijn vijver Doktersvis-Goudwinden-goudvis.

Wie weet raad?:mad: 😮


   
Quote
5071anonymous
(@Eric B.)
New Member
Joined: 22 years ago
Posts: 1
 

Is er al een dierenarts bij u geweest? Is er een microscopisch onderzoek gebeurd?


   
ReplyQuote
Devolder
(@devolder)
Estimable Member
Joined: 22 years ago
Posts: 102
 

Beste Marcel,smijt uw geld in de vuilbak en als je zo verder doet dan ga je er nog veel verliezen.Ten eerste wanneer je goed uw ogen opentrekt bij Holvoet dan ga je zien dat er daar geen gezonde vis aanwezig is.Nog nooit gehoord van de Holvoet ziekte?Doe even de deksels van de filters en u weet genoeg.Een vortex wordt daar nooit gereinigd en het krioelt er van de slechte bacteriën en virussen.De fout bij u zit zeker in de filterinstallatie en heeft niets te maken met uw gemeten waterwaarden.Wanneer u met een sliblaag zit in de vijver of filter dan is het bingo.Sorry voor u maar herbeginnen is hier de boodschap.De ontsmetting met Neguvon waarom?Genesyz waarom?Chlooramint T waarom?De oplossing is een goede filter tegenover inhoud vijver met regelmatige waterversingen en gezonde vissen kopen.Dit jaar is het Genesyz en volgend jaar iets anders enz.Dit is allemaal commercieel en met een beetje gezond verstand moet je dat toch verstaan.Groetjes Johan Passendale (liefhebber in hart en nier!)


   
ReplyQuote
mic
 mic
(@mic)
Estimable Member
Joined: 22 years ago
Posts: 186
 

Beste Johan ,

Mag ik even opmerken dat mvaheden zijn GENESYZ gekocht heeft bij Holvoet en niet vermeld heeft van waar zijn vissen komen . Vermits deze mens van Heusden (bij Gent) is , acht ik het weinig waarschijnlijk dat zijn vissen van Kortrijk zouden komen .

Doch , ik moet u groot gelijk geven , Holvoet heeft inderdaad geen gezonde vis zitten en je moet al een echte leek zijn om dat niet te zien . Het krioelt er van de dode vis in de bakken . Volgens mij hebben ze gewoon veel te veel vis zitten , dat ze het niet kunnen onderhouden zoals het hoort .
Ik vind Holvoet wel een aanrader als je op zoek bent naar stukken voor zelfbouw , ed.

Ik ben ook een voorstander van een deftige filterinstallatie . Er gaat niets boven een goed filter . Zo heb ik de mijne zelf gebouwd van regentonnen . Nu heb ik nagenoeg geen onderhoud meer aan de vijver , behalve de vervelende draadalgen wegscheppen ( waar geen filter tegenop kan) . Ik heb alleen maandelijks een onderhouds beurtje van een halfuurtje aan de filter en that's it .

Ik kan mvaheden ook aanraden om een nieuwe start te nemen . Met nieuwe en gezonde vissen want het ziet er naar uit dat je laatste vier vissen het helaas ook niet zullen overleven .:(
Je vijver helemaal leeghalen en uitkuisen lijkt mij ook geen overbodige luxe .

Veel succes nog en hou ons op de hoogte

mvg Mic


   
ReplyQuote
De Rie
(@de-rie)
Reputable Member
Joined: 22 years ago
Posts: 370
 

Ik denk dat het probleem met de gatenziekte in dit stadium niet meer te genezen valt met enkel een goede filter.

EEn goed filter , regelmatig water verversen en het bodemslib verwijderen is zeker nodig ter voorkoming van gatenziekte. Ook het produkt GENYSIS zal er toe bijdragen maar gaat het zeker niet genezen. GENYSIS gaat de voeding van de slechte bacterien wegnemen zodat deze zich hierdoor niet kunnen ontwikkelen. Trouwens BACTA-PUR PRO 100 is veel goedkoper en heeft dezelfde eigenschappen.Kost tussen de 30 en 35 Euro per liter

Ik zou eerst en vooral een afstrijkje laten maken zodat men zeker weet wat er scheelt en welke behandeling men moet toepassen.
Koop ook , zomaar geen medikatie uit een winkelrek het helpt zelden.De fabrikanten verdunnen het eigenlijke medikament zo sterk dat men zelfs bij overdosering geen schade gaat berokkenen. Hierdoor verliest het natuurlijk zijn uitwerking. Ze doen dat om zichzelf bij eventuele sterfte in te dekken.


   
ReplyQuote
Devolder
(@devolder)
Estimable Member
Joined: 22 years ago
Posts: 102
 

Inspuitingen met antiobiotica is het enigste dat je kan doen met zo'n gaten koi kichi,probeer het niet met Kefzol zoals in het boek van waddington of uw vis is vertrokken naar hierboven.
Groetjes Johan


   
ReplyQuote
jurgen
(@jurgen)
Eminent Member
Joined: 23 years ago
Posts: 41
 

Welk merk van anti-biotica is aangeraden om koi te behandelen?
Vraag van mijn dierenarts?


   
ReplyQuote
Devolder
(@devolder)
Estimable Member
Joined: 22 years ago
Posts: 102
 

Hoe bedoel je Jurgen?
Johan


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.