The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
sarasa's sterven één voor één

 

(@christine)
Eminent Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 30
Topic starter  

Ik heb een vijver van 10.000 liter met filterpomp, zuurstofplanten, 2 watervalletjes en een zuurstofbal. De vissen hebben het tot nu toe prima gedaan en op enkele na overleven ze al vier jaar. Sinds 1 week heb ik nu elke dag een dode sarasa, vooral de jongste van 2 tot 3 jaar oud. De waarden van het water zijn allemaal goed, voldoende zuurstof, alles in orde. Ik heb geen idee wat er aan de hand is.
Enkele weken geleden heb ik, ondanks dat er een net was overgespannen, bezoek gehad van een reiger denk ik, die door het net een vis gekwetst heeft (open wonde op de rug). Het was onmogelijk hem in het schepnet te krijgen, hij heeft dus rondgezwommen tot hij gestorven is. Tegelijkertijd kwamen 2 sarsa's bovendrijven. Sindsdien dus elke dag 1. Aan de vissen zelf ik niets te zien.
Kan iemand me helpen? Ik wil mijn sarasa's echt niet kwijt.


   
Citeren
(@waterbeest)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 240
 

Als er inderdaad niks te zien is aan de vissen zelf zou ik gelijk met een dode (of levende) sarasa naar een vijver speciaal zaak gaan, hier kunnen ze (vaak gratis) een afstrijkje maken en kijken wat er aan de hand is. Ook verkopen ze hier dan gelijk de medicatie en degelijke voor.


   
BeantwoordenCiteren
(@christine)
Eminent Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 30
Topic starter  

Misschien dat ik dat toch best doe. Alleen begrijp ik niet waarom enkel de sarasa's sterven.
Dank je.


   
BeantwoordenCiteren
(@waterbeest)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 240
 

Het eerste bericht was echt heel uitvoerig omschreven maar ik kon er helaas niet uithalen dat er ook nog andere soorten aanwezig zijn. Het enige wat ik daar over kan bedenken is dat sarasa's (en goudvissen) vaak in groepen bij elkaar blijven en hierdoor kunnen de eventuele ziek makende bacteriën en parasieten makkelijker overgedragen worden.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.