The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Problemen steurs

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
262 Bekeken
(@laujdlf)
New Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Hallo,

 

Gisteren hebben we een van onze drie steurs dood terug gevonden. Dit ging over een syberische, hier hebben we er 2 van en een diamant. De diamant begon gisteravond ook raar te doen, constant op rug. We hebben ze uit de vijver gehaald en gemasseerd, in quarantaine gezet met stromend water en zuurstof. Ze bleef op haar rug keren. Deze ochtend leek ze miraculeus beter te gaan, tot nu... Onze tweede syberische hebben we er ondertussen ook mogen uithalen, ook dood. De diamant keert zicht nu weer constant om, oogt heel zwak terwijl ze deze ochtend weer volop in leven was. We hebben nu weer gemasseerd maar luchtbellen komen er niet uit. Ze ademt héél traag, en er zit niet veel leven meer in... is er nog iets wat we kunnen doen?

Begin deze week hebben we een van onze kois dood terug gevonden, en na het zien van kleine bruine stipjes op de kois hebben we blauwmethyleen toegevoegd. Sindsdien zijn de steurs het één voor één beginnen opgeven...

Graag hulp, indien we nog iets kunnen doen...


   
Citeren
(@jerommeke)
Eminent Member Admin
Deelgenomen: 8 jaar geleden
Berichten: 39
 

Jammer om te horen dat je steuren het niet halen.

Heb je op eigen initiatief blauwmethyleen toegevoegd?
Steuren kunnen erg gevoelig zijn aan medicijnen in de vijver. Bij vijverbahandelingen moeten ze soms uit de vijver gehaald worden of moet extra belucht worden.


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.