The Pond Library

Vraag en Antwoord

probleem met een ko...
 
Notifications
Clear all
probleem met een koi

5 Posts
3 Users
0 Likes
2,124 Views
Frederik 3
(@frederik-3)
New Member
Joined: 20 years ago
Posts: 4
Topic starter  

hallo,

ik heb een week geleden een doithu (zonder schubben) ochiba aangekocht van ongeveer 35cm, het is een vrouwtje. De vis is in de vijver geplaatst bij een watertemperatuur van ongeveer 14C°. De afgelopen week is de temperatuur van het water gedaalt tot 10 à 11c°, de vis komt wel goed eten enzo maar hij is heel passief, ook hangt hij soms te zweven in het water met zijn kop naar beneden. Als ik echter aan de vijver kom doet hij terug normaal. Ook heb ik hem al eens zien schuren maar er is niets aantemerken op de koi. Ik heb de koi vandaag eens appart genomen en het enige wat ik erop kan aanmerken was vanonderen aan de buikstreek dat de koi enkele rode adertjes had. Ik denk dat dit normaal is. Ook is de slijmhuid nog ideaal. Zou dit verbeteren als de temperaturen terug stijgen?
Mijn andere koi zijn wel heelwat actiever bij deze temperatuur daarmee dat ik de vraag stel.

Wie kan me helpen?
alvast bedankt
Frederik


   
Quote
DNNS
 DNNS
(@dnns)
Honorable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 583
 

Het passieve gedrag kán worden gelinkt aan de temperatuur (m.n. het verschil in korte tijd)

De rode adertjes kunnen duiden op stress, veroorzaakt door het transport en het nieuwe onderkomen. Maar ook zou het kunnen gaan om een bacteriële infectie...
Houd de vis de komende tijd scherp in de gaten. De kans is groot dat hij verbeterd zodra de watertemperatuur stijgt. Mocht de toestand van de vis verslechteren moet er adequaat gehandeld worden.

Dennis


   
ReplyQuote
Frederik 3
(@frederik-3)
New Member
Joined: 20 years ago
Posts: 4
Topic starter  

Bedankt voor de uitleg, persoonlijk denk ik ook dat de vis wel actiever zal worden als de watertemperatuur stijgt.
Zou het soms kunnen dat koi zich ook passiever gaan gedragen als ze gaan kuitschieten? Want deze koi zit volgens mij ook wel met wat eitjes op. Is een ochiba-shigure maar dan zonder schubben niet ook wat slomer (niet zo actief) als andere koi?

alvast bedankt
Frederik


   
ReplyQuote
DNNS
 DNNS
(@dnns)
Honorable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 583
 

Nee hoor, mét of "zonder" schubben bepaald niet de activiteit van de vissen. en bij het kuitschieten zijn de vissen juist actiever dan normaal. Dus ook daar zal het niet aan liggen.

Dennis


   
ReplyQuote
Devolder
(@devolder)
Estimable Member
Joined: 22 years ago
Posts: 102
 

De koi uithalen Frederik en omdraaien,de kieuwdeksels wat oplichten en kijken naar de kieuwen of er daar geen witte vlekken te zien zijn of als ze niet bleek waterachtig zijn.De kleur moet mooi leverkleurig zijn en niet bleekrood.ook uw parameters van het water contoleren.
Mvg Johan


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.