The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Opgezwollen karper

 

(@brick-top)
New Member
Deelgenomen: 12 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Hallo iedereen,

Sinds enkele dagen zitten we in onze vijver met een opzwollen karper. Net achter zijn kieuwen 'verdikt' ie plots. Sinds gisteren staan ook zijn schubben een beetje naar buiten gericht. Verder gedraagt ie zich wel vrij normaal en hij eet ook nog.

Iemand een idee wat dit kan zijn en wat we er aan kunnen doen? Ik heb geprobeerd enkele foto's te nemen, hopelijk maken die jullie iets wijzer.

Foto 1
Foto 2
Foto 3

Alvast bedankt!

B.T.


   
Citeren
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 584
 

Dit is waarschijnlijk buikwaterzucht.


   
BeantwoordenCiteren
(@padde)
Reputable Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 310
 

Hallo,

Het lijkt inderdaad erg op waterzucht, laat dit z.s.m. bevestigen door een specialist. Hoe lang heeft de vis dit al? Je moet er normaal binnen de eerste 72 uur bij zijn om de grootste kans op genezing te hebben. Helaas is hierna de kans op genezing slechts klein, maar je kan het altijd proberen, wat je kan doen is de vis een zoutbad geven, en wel 5 dagen achter elkaar met 7 gram zout (vijverzout, niet keukenzout) per 10 liter water, hier laat je de vis een kwartier in zwemmen, daarna plaats je hem weer terug in de vijver.

Succes ermee!
Grtz


   
BeantwoordenCiteren
(@skrans)
Estimable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 104
 

het is buikwaterzucht vangen en in een bak met zout doen zoals padde zegt als je een grote bak hebt zou ik hem daar een tijdje in laten zitten totdat je ziet dat het beter word zie bijlage

Foto 1 na behandeling met zout en virkon
Foto 2 voor behandeling

Bijgevoegde bestanden


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.