The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Koi`s doen vreemd

 

(@mini-me)
New Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Hallo,

ik heb sinds ik een week van huis ben geweest problemen met m`n koi`s. Ik kwam `s maandags terug en er lag 1 koi op de kant 😡

De andere liggen heel stil in een ondiep deel van de vijver, waar ze overigens normaal nooit liggen, en ze bewegen niet erg veel als ik in de buurt kom blijven ze liggen totdat ik er moeite voor doe (stampen op de vloer bijv.) en dan zwemmen ze weg.

Ik zie op een koi (met een vrij witte rug) dat er rood door de schubben heen komt, dit is me nog nooit opgevallen. Ok ik kijk nu natuurlijk veel beter naar m`n vis dan normaal. Ook zie ik dat de ogen me anders lijken maar ok nogmaals wie weet is dit normaal.

M`n water waardes heb ik gecontroleerd en deze waren goed, alleen het zout gehalte was aan de lage kant en heb nu dus zout toegevoegd. Ook heb ik draad algpoeder toegevoegd omdat deze niet meer te houden was.

Wie heeft er een idee???

Groeten Twan


   
Citeren
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 25 jaar geleden
Berichten: 1307
 

Moeilijk via dit forum een diagnose te stellen maar ik vermoed dat de koi wel even een temperatuur schok meegemaakt hebben. Een goeie week erg warm en nu ineens de nachten koud.

Mijn koi gedragen zich ook anders dan een goede week geleden.
Het is maar een idee natuurlijk. Bij twijfel best een dierenarts (liefst ééntje met specialisatie vissen) raadplegen.


   
BeantwoordenCiteren
(@mini-me)
New Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Maandag, dinsdag en woensdag was het nog warm weer. als het aan de temperatuur zou moeten liggen dat is het de stijging NAAR het warme weer. Ik zag vandaag dat ze niet meer in een hoek lagen. Toen heb ik ze voorzichtig een klein beetje gevoerd. Sommige aten al een beetje. Wie weet trekken ze bij.


   
BeantwoordenCiteren
(@tommeke)
Honorable Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 488
 

wat was nitriet waarde ??
Is ook de zuurstofwaarde gemeten


   
BeantwoordenCiteren
(@mini-me)
New Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Vanmorgen 2 dode koi`s. Waarschijnlijk bacterieele infectie. Dit vertelde de winkelier van aquarium en vijver spullen. Nu medicijn toegevoegd en afwachten.


   
BeantwoordenCiteren
(@klompken)
Eminent Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 38
 

beste,

ik zou je toch aanraden om verder te kijken waar het probleem zit.
bij een vermoeden van bacteriële infectie medicijnen toevoegen vind ik toch niet zo een goede handelswijze. Als het nodig is moet het natuurlijk gebeuren, maar dan enkel na een diagnose door iemand met kennis van zaken. via een uitsrijkje van de slijmlaag en de kieuwen kan je heel wat te weten komen . als dan blijkt dat er moet ingegrepen worden heb je de meeste kans om de andere vissen te redden. meestal is gericht te zoeken ook voordeliger voor de geldbeugel.

zoals Tommeke zij de nitrietwaarde en zuurstofgehalte meten is zeker geen overbodige luxe.
bij problemen in de vijver zeker ook de Ph en Kh waarde meten. het is niet ondenkbaar dat er een te hoge schommeling van Ph waarde is in de vijver, koi zijn hier nu eenmaal heel gevoelig voor.

succes

klompken


   
BeantwoordenCiteren
(@guyke)
Eminent Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 32
 

Hallo daar, omdat je sprak over rood door schubben zou ik eerder denken aan een probleem met je ammoniak waarde?
Heb je deze al eens gecontroleerd?


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.