The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
koi uit vijver gesprongen

 

(@marchertje)
Eminent Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 25
Topic starter  

hallo allemaal

ik zit met een probleem mijn koi is 2 weken geleden uit de vijver gesprongen,en daar kwam ik pas achter toen ik thuis van mijn werk kwam.
nu heb ik hem meteen terug gezet en wel een uur zijn kieuwen open gehouden en op en neer bewogen,zodat ie zuurstof zou krijgen.
nu waren zijn kieuwdeksels en staart zwaar beschadigt maar zwemt ie alweer goed bij de groep rond en eet ook goed, zijn kieuwen zijn goed aan het genezen alleen zijn staart blijft er lelijk uit zien .
wie weet wat ik er aan kan doen alvast bedankt gr marc


   
Citeren
(@klompken)
Eminent Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 38
 

een koi springt niet zomaar uit het water, meestal is dit een reactie op verkeerde waterwaarden.

met de staart moet je zeer goed opletten, achteraan juist voor de staart bevinden zich 2 hoofdaders. wanneer een infectie de bloedvaten aantast is er weinig of niets meer aan te doen en zal de vis sterven. als je geen risico wil nemen zo vlug mogelijk een dierenarts, gespecialiseerd in vissen raadplegen.

klompken


   
BeantwoordenCiteren
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 25 jaar geleden
Berichten: 1307
 

De koi extra observeren, zoals reeds gezegd is de staart nogal gevoelig voor infecties. Rood worden wijst meestal op een ontsteking. Mocht de staartvin gerafeld zijn dan kunt u deze met een scherpe schaar bijknippen. Vinnen groeien weer aan. Wel desinfecteren uiteraard met bvb propolis of een ander wondbehandelings product.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.