The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
knik in staart

3 Posts
3 Users
0 Reactions
3,039 Views
daloudo
(@daloudo)
Eminent Member
Joined: 17 years ago
Posts: 38
Topic starter  

ik heb een goudwinde van +/-25cm groot en tegen zijn staartvin loopt er een "knik" ,bij andere vissen is dit mooi recht.Bij het zwemmen beweegt het lichaam meer of bij de andere,hij moet als het ware meer moeite doen om te zwemmen.
is dit een vergroeiing ???


   
Quote
Urbain
(@urbain)
Trusted Member
Joined: 20 years ago
Posts: 65
 

Heb er hier ook een tweetal (blauwwindes) rond zwemmen met een vergroeiing van de staart. Heb ergens op een forum gelezen dat dit genetisch bepaald is en regelmatig voor komt bij windes. Vissen lijken er weinig of geen hinder van te voelen en lijken verder gezond. Windes en medicatie gaan zowiezo al niet te samen, dus laten zwemmen.


   
ReplyQuote
Tr!bal
(@tr!bal)
Eminent Member
Joined: 17 years ago
Posts: 31
 

Windes kunnen die vergoeing idd krijgen door medicatie, maar ook door schikken of door de statische lading op het water bij omweer :s echt waar!

ze hebben hier verder geen last van. mijne heeft het ook


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.