The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
kleur ????

 

(@bassman)
New Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 2
Topic starter  

hoi,
hebben jonge visjes meteen hun kleur ?? ( sarasa 's of sluierstaart ) :confused:


   
Citeren
(@tommeke)
Honorable Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 488
 

nee meestal niet eerst gaan ze een bruine kleur krijgen en later de andere kleur tenzij ze zo blijven


   
BeantwoordenCiteren
(@tekenaar)
Estimable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 128
 

Jonge sluierstaarten en sarassa's (en gewone goudvissen) zijn eerst bruin en wordne na ongeveer een jaar oranje. Dat jaar moet je niet al te letterlijk nemen want er is veel variatie tussen de visjes. De watertemperatuur heeft een grote invloed op dit omkleuren en hoe warmer, hoe eerder ze omkleuren.

Jonge shubunkins (en calico-kleurige sluierstaarten) zijn wel direct gekleurd, al ontwikkelt het uiteindelijke patroon zich geleidelijk en ook voor hen kan het wel een jaar duren voordat ze uitgekleurd zijn. Maar: een deel van de jongen van shubunkins wordt gewone goudvisjes (eerst bruin, later oranje, dus)...


   
BeantwoordenCiteren
(@bassman)
New Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 2
Topic starter  

bedankt voor de uitleg.
nu moet ik gewoon afwachten,en hopen op mooie kleuren.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.