The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
kleur ????

4 Posts
3 Users
0 Likes
1,979 Views
bassman
(@bassman)
New Member
Joined: 19 years ago
Posts: 2
Topic starter  

hoi,
hebben jonge visjes meteen hun kleur ?? ( sarasa 's of sluierstaart ) :confused:


   
Quote
Tommeke
(@tommeke)
Honorable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 488
 

nee meestal niet eerst gaan ze een bruine kleur krijgen en later de andere kleur tenzij ze zo blijven


   
ReplyQuote
tekenaar
(@tekenaar)
Estimable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 128
 

Jonge sluierstaarten en sarassa's (en gewone goudvissen) zijn eerst bruin en wordne na ongeveer een jaar oranje. Dat jaar moet je niet al te letterlijk nemen want er is veel variatie tussen de visjes. De watertemperatuur heeft een grote invloed op dit omkleuren en hoe warmer, hoe eerder ze omkleuren.

Jonge shubunkins (en calico-kleurige sluierstaarten) zijn wel direct gekleurd, al ontwikkelt het uiteindelijke patroon zich geleidelijk en ook voor hen kan het wel een jaar duren voordat ze uitgekleurd zijn. Maar: een deel van de jongen van shubunkins wordt gewone goudvisjes (eerst bruin, later oranje, dus)...


   
ReplyQuote
bassman
(@bassman)
New Member
Joined: 19 years ago
Posts: 2
Topic starter  

bedankt voor de uitleg.
nu moet ik gewoon afwachten,en hopen op mooie kleuren.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.