The Pond Library

Vraag en Antwoord

Kennis Problemen Me...
 
Notifications
Clear all
Kennis Problemen Met Koi

11 Posts
8 Users
0 Reactions
4,056 Views
Kioman
(@kioman)
Estimable Member
Joined: 19 years ago
Posts: 63
Topic starter  

Ik post hier een probleem voor een kennis die bij me in de straat woont.
hij heeft een aantal kleine koi bij een familie lid gekregen in de zomer en ze in een bak van +/- 470 liter zitten
nu heeft hij vandaag toen die terug kwam volgend ontekt zie foto's er was een koi boven aant water oppervlakte.
ik weet niet wat het is maar een parasiet zal het vast zijn juist als de vis interne bloedingen had.
hij heeft vorige week vrijdag 3x 25ml sapro toegedient dus 75ml totaal tegen schimel en ziektes - omschrijving product 25ml op 150liter vijverwater.
daar een aantal koi was met een witte schijn, licht het nu aan het product ik weet het niet meschien een
kenner onder jullie op gebied van ziektes , ik heb hem aanbevolen om een controle te laten doen bij een erkend
koi handelaar die zal wel de oorzaak weten als hij het onder de microscoop gaat nazien.


   
Quote
joopfen
(@joopfen)
Eminent Member
Joined: 18 years ago
Posts: 24
 

ik heb even iets opgezocht voor je en kwam bij een stuk tekst met een foto met dezelfde soort rode plekken onder op de koi, er wordt het volgende verteld:

Ammoniak en nitriet

Zelfs in vijvers en filtersystemen die optimaal onderhouden worden, kunnen wisselingen in de concentraties ammoniak en nitriet optreden. Zo kan de werking van biologische filters worden verstoord door een schoon*maakbeurt waarbij de nitrificerende bacte*riën worden gedood. Het resultaat is dan dat de ammoniak die als giftig afvalproduct door de vissen wordt afgescheiden (voornamelijk door de kieuwen), niet afgebroken wordt tot nitrieten, en nitrieten worden op hun beurt niet afgebroken tot minder schadelijke nitra-ten. Wanneer de concentraties ammoniak en nitriet groter worden .Kan dat van rampzalige invloed zijn op de gezondheid van de koi;de kieuwen kunnen ontstoken raken waardoor ze niet meer goed functioneren, het bloed neemt minder zuurstof op, de slijmcellen op de huid en in de darm worden vernietigd,er ontstaan inwendige en uitwendige bloedin*gen,en er kunnen beschadigingen optreden aan het zenuwstelsel en de inwendige orga*nen als de lever, de milt en de nieren. Nadat de vijver behandeld is, moeten de concen*traties van deze twee stoffen elke dag gedu*rende 7 tot 10 dagen in de gaten gehouden worden.

Bijgevoegde bestanden


   
ReplyQuote
Mini freak
(@mini-freak)
Reputable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 288
 

Ik kan precies niet volgen, als ik lees wat je vermeld

hij heeft vorige week vrijdag 3x 25ml sapro toegedient dus 75ml totaal tegen schimel en ziektes - omschrijving product 25ml op 150liter vijverwater.
daar een aantal koi was met een witte schijn, licht het nu aan het product

Zonder te weten wat er gaande is is er produkt X aan het water toegevoegd daar er een paar Koi waren met een witte schijn (verhoogde slijmproduktie van de Koi) dit heeft inderdaad een reden de verhoogde slijm produktie maar welke. Best mogelijk dat de Koi een mindere weerstand had door een parasiet en verzwakt was dat het produkt averechts heeft gewerkt op de Koi.

In een ander topic https://pondlibrary.com/ned/forum/showthread.php?t=3778 vermeld je aan joopfen om Sapro te gaan gebruiken.
Nu vraag je of het aan het produkt ligt? Dat is nu zoiets, is nu het produkt verkeerd door onzorgvuldig handelen, of was het nu de Koi die toch al op leven na dood was. En hoe komt je kennis erbij om Sapro te gaan gebruiken?
Wat zijn de voordelen van Sapro en wat zijn de nadelen van Sapro.
Een koi dokter die kan zeggen wat het is.
Een griepje wordt ook niet bestreden door röntgen bestraling.


   
ReplyQuote
Midorigoi
(@midorigoi)
Estimable Member
Joined: 21 years ago
Posts: 193
 

Zeker jij ,Kioman, zou op de hoogte moeten zijn van visziekten, microscopisch onderzoek en dergelijke.Jij hebt toch niet al die mooie koi ,die je in Japan hebt geselecteerd , allemaal in een bak met water gezet zonder te weten wat er mis kan gaan?


   
ReplyQuote
Pietje
(@pietje)
Noble Member
Joined: 20 years ago
Posts: 1160
 

ja ik vind het altijd zo lachen als ze zeggen een kennis of familielid. Wie heeft er nu tegenwoordig geen toegang tot het internet?? En als je dan toch geen internet hebt, ga dan bij die kennis en kom zelf de vraag stellen.
Dus persoonlijk denk ik dat, de hier toch wel al fel belaagde kioman met zijn koi uit japan overgevlogen of wa wast daar allemaal (ik heb het in stilte een beetje gevolgd) 😀 , zelf met die zieke koi zit 🙂

dus koiman je doet er inderdaad goed aan om met je zieke koi naar een koidokter te gaan, ik verkies deze toch boven een (erkende) handelaar.


   
ReplyQuote
Kioman
(@kioman)
Estimable Member
Joined: 19 years ago
Posts: 63
Topic starter  

Pietje wrote: ja ik vind het altijd zo lachen als ze zeggen een kennis of familielid. Wie heeft er nu tegenwoordig geen toegang tot het internet?? En als je dan toch geen internet hebt, ga dan bij die kennis en kom zelf de vraag stellen.
Dus persoonlijk denk ik dat, de hier toch wel al fel belaagde kioman met zijn koi uit japan overgevlogen of wa wast daar allemaal (ik heb het in stilte een beetje gevolgd) 😀 , zelf met die zieke koi zit 🙂

dus koiman je doet er inderdaad goed aan om met je zieke koi naar een koidokter te gaan, ik verkies deze toch boven een (erkende) handelaar.

Eerst en vooral, wat is er mis om in de plaats van een ander zijn probleem te posten als deze al genoeg rond zijn hoofd heeft met zijn koi.
tentweede ik heb koi zitten die parrasiet vrij zijn, tevens worden deze koi iedere week grondeg nagezien in het mogenlijke.
tot nu toe is mijn handeling kwa verzorging nog steeds goed en zijn de koi gezond.

punt 3 ik zal zelf nooit stom zijn om zo maar een product zonder iets op te zoeken of bij een erkende handelaar navraag hebben gedaan bij mijn koi kieperen.
helaas ist een hobby en dus heb ik geen Microscoop van 650€ die er voor is gemaakt.

Die kennis heeft ook zo maar zijn zin met zijn vis gedaan , helaas voor de vis maar eigenlijk wel verdient iemand die zijn koi niet verzocht als zou het zijn eigen kinderen zijn verdient geen koi , heb hem ook duidelijk gemaakt dat die zijn mentaliteit moet gaan veranderen en niet de steenezel moet uithangen.
het geval met die bloed uitstortingen heb ik zelf nooit meegemaakt dus wis ik er ook niet van af.

hopenlijk nu recht gezet mijn koi is gezond


   
ReplyQuote
Midorigoi
(@midorigoi)
Estimable Member
Joined: 21 years ago
Posts: 193
 

geen Microscoop van 650€

Kioman, Je hoeft heus geen 650 € te spenderen voor een microscoop.
Een goede kost ongeveer de helft van je opgegeven bedrag.
Eens per jaar verkopen ze in de LIDL microscoopjes van een euro of 50.
Heb er hier ook eentje staan. Werkt prima. Je kan hem zelf aansluiten op je computer.

Je ziet er de meeste parasietjes mee.
Een echte aanrader.


   
ReplyQuote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

Da's interessant.


   
ReplyQuote
pasje
(@pasje)
Trusted Member
Joined: 19 years ago
Posts: 81
 

je hoeft niet op de lidl te wachten hoor.

Als je op www.conrad kijkt zal je voor 59.95 een kinder microscoop kunnen krijgen en voor 129.95
MICROSCOOP DUAL CMOS

Met geïntegreerde digitale camera
De hele wereld van de natuur op uw computer. Vergroting 50x tot 300x met de digitale CMOS-camera met bijpassend opzetstuk voor het opnemen, opslaan en bewerken van microscopische beelden. Invallende-licht- en draailichtmicroscoop met kantelstatief, 4-delig microscooprevolver

Technische specificaties:
Vergroting 30-300 x
50x en 75x voor invallend licht, 200x en 300x voor doorvallend licht
10x oculair vast ingebouwd
Spiegel met verlichting van doorvallend licht
USB aansluiting voor digitale camera.


   
ReplyQuote
Kioman
(@kioman)
Estimable Member
Joined: 19 years ago
Posts: 63
Topic starter  

Weet dat die in de lidel enz.. zijn maar dacht in vergelijking met de prijs die een handelaar van koi die deze scoops ook aanbied die dan veel duurder is dat het dan ook beter materiaal is en langer mee gaat.
geef toe prijs verschil is groot.
ik koop niet graag dubbel dus liever wat duurder dan dat ik na een tijdje een ander kan kopen.
maar voor de prijs moet ik het niet laten zal eens navraag doen bij een koi handelaar naar bepaalde merken meschien zit die er bij en dan weet ik dat het merk ook ok is.
Al vats bedankt.:)


   
ReplyQuote
20141anonymous
(@a.vdwetering)
New Member
Joined: 18 years ago
Posts: 1
 

kioman;ik heb je berichten in verschillende topics is op mijn gemak doorgelezen.je praat over kweekkoi die je importeerd uit japan,welke je dan later tekoop wil aanbieden,deze staan volgens jou zeggen onder wekelijkse controle.(kost een paar euro)maar een microscoop vind je te duur,in een ander topic praat je over fmc en sapro of dit de probleemoplossers zijn,terwijl elke koi liefhebber weet dat dit het laatste paardenmiddel is.ik twijfel niet aan je bedoelingen maar het komt niet goed over.om terug tekomen op de problemen van je kennis,waterwaardes meten,indien ammoniak,nitriet waterverversen,zeoliet in de vijver hangen.anders koidokter bellen.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.